foto: Zigismunds Zālmanis
"Riga" futbolisti pārliecinoši uzvar tukumniekus
FK "Riga".
Futbols
2023. gada 6. oktobris, 20:17

"Riga" futbolisti pārliecinoši uzvar tukumniekus

Jauns.lv/LETA

"Optibet" futbola virslīgas līdere "Riga" piektdien 32.kārtas ievadā mājās ar rezultātu 4:0 (2:0) uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu, tādējādi arī nākamo kārtu sagaidot pirmajā pozīcijā. 

"Riga" komandai divus vārtus guva Marko Regža, bet vienreiz izcēlās Kemelo Nguenā un Brajans Penja.

Čempionāta līderi vadībā izvirzījās 22.minūtē, kad Milošs Jojičs ar piespēli atrada Nguenā, kurš bija ātrāks par pretinieku aizsargiem un, nonākot viens pret vārtsargu Frenku Dāvidu Orolu, raidīja bumbu vārtos. 

Vadību "Riga" nostiprināja 50.minūtē, pēc Eduarda Dašķeviča centrējuma meistarīgi vārtus gūstot Regžam. Spēles 71.minūtē Regža pie soda laukuma robežas saņēma Antoni Kontrerasa piespēli un otro reizi raidīja bumbu tīklā - 3:0.

Punktu rīdzinieku uzvarai pielika Penja, kurš, spītējot vairāku tukumnieku pretestībai, soda laukumā izpildīja sitienu pa vārtiem un pamatlaika pēdējā minūtē panāca 4:0.

Kārtas turpinājumā sestdien "Daugavpils" mājās spēlēs ar "Valmieru", RFS savā laukumā uzņems "Audu", bet "Liepāja" - "Jelgavu". Svētdien Rīgā tiksies "Metta" un Salaspils "Super Nova".

Turnīra tabulas galvgalī ar 80 punktiem 32 spēlēs ir "Riga", kurai ar 74 punktiem 31 cīņā seko RFS. Tālāk ar 48 punktiem ir "Auda", 45 punkti ir "Valmierai" un 43 punkti - "Liepājai". 35 punktus ir sakrājusi "Jelgava", 34 punktus - "Tukums 2000"/"Telms", apsteidzot 32 punktus guvušo "Daugavpili", 30 punkti ir Metta" futbolistiem, bet Salaspils "Super Nova", kas čempionātu noslēgs pēdējā vietā, iekrājusi desmit punktus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.