foto: Ruslans Antropovs
"Super Nova" futbola virslīgā spēlē 1:1 ar "Jelgavu"
FK "Jelgava".
Futbols
2023. gada 1. oktobris, 17:35

"Super Nova" futbola virslīgā spēlē 1:1 ar "Jelgavu"

Jauns.lv/LETA

Salaspils "Super Nova" svētdien savā laukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 31.kārtā spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Jelgavu".

47.minūtē Jelgavas klubu vadībā ar vārtu guvumu izvirzīja Viktors Osuagvu, bet septiņas minūtes vēlāk Grants Viljamss ar precīzu sitienu ļāva mājiniekiem otro spēli pēc kārtas izcīnīt vienu punktu.

"Super Nova" iepriekšējā mačā cīnījās neizšķirti ar "Valmieru" (1:1) un pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju. Jelgavas vienība pēc uzvaras pār "Riga" ar 5:3 spēlēja 0:0 ar "Daugavpili" un ar 0:1 piedzīvoja zaudējumu pret turnīra vicelīderi RFS.

Abu komandu pirmajā duelī ar 2:0 pārāki bija Jelgavas futbolisti, bet nākamie divi mači noslēdzās ar identisku rezultātu 2:2.

Tukuma pilsētas stadionā plkst.16 spēli sāka "Tukums 2000"/"Telms" un "Valmiera", maču tiešraidē translējot televīzijas kanālam TV4 un tīmekļa vietnei "Sportacentrs.com".

Piektdien kārtas pirmajā mačā "Daugavpils" mājās ar 4:2 uzvarēja "Metta" vienību, pametot priekšpēdējo vietu un pārspēļu zonu, kurā nu nonākuši rīdzinieki, bet sestdien RFS ar 3:1 pārspēja "Liepāju" un "Riga" ar 1:0 - "Auda" futbolistus.

Turnīra tabulas galvgalī ar 77 punktiem 31 spēlē ir "Riga", kurai ar 74 punktiem seko RFS. Trešā ir 48 punktus guvusī "Auda", kurai ar 45 punktiem 30 mačos seko "Valmiera" un ar 43 punktiem 31 mačā - "Liepāja". 35 punktus ir sakrājusi "Jelgava", 32 punkti ir "Daugavpilij", 31 punkts 30 cīņās - "Tukums 2000"/"Telms", 30 punkti - Metta" futbolistiem, bet Salaspils "Super Nova", kas čempionātu noslēgs pēdējā vietā, iekrājusi desmit punktus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.