foto: AFP/Scanpix
Neilandam aktīvs sniegums Luksemburgas velobrauciena pēdējā posmā
Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands.
Citi sporta veidi
2023. gada 24. septembris, 17:54

Neilandam aktīvs sniegums Luksemburgas velobrauciena pēdējā posmā

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands svētdien velobrauciena "Tour Luxembourg" (UCI kat. 2.Pro) pēdējā posmā demonstrēja aktīvu sniegumu un kopvērtējumā sacensības noslēdza 69.vietā.

Piecu dienu velobrauciena noslēgumā riteņbraucēji mēroja 177,2 kilometrus ar četriem kategorizētajiem kāpumiem pirmajos 110 kilometros.

Neilands ("Israel - Premier Tech") lielu daļu distances bija atrāvienā un pirmā kāpuma smaili sasniedza kā līderis, pievienojot trīs punktus kalnu karaļa vērtējumā. Sacensību gaitā latvietis atgriezās peletonā.

Pēc pēdējo pāris kilometru solo atrāviena uzvaru svinēja norvēģis Tubīass Holanns-Juhannesens ("Uno-X"), kurš posmu beidza četrās stundās septiņās minūtēs un 25 sekundēs. Astoņas sekundes vēlāk finišēja neliela riteņbraucēju grupa, kuras priekšgalā bija spānis Alekss Aranburu ("Movistar"), bet trešo vietu ieņēma francūzis Franks Bonamūrs ("AG2R Citroen").

Neilands finišēja kopā ar riteņbraucējiem, kas uzvarētājam zaudēja septiņas minūtes un 26 sekundes, latvietim ieņemot 71.pozīciju.

Kopvērtējumā pirmajās divās vietās bija UAE komandas riteņbraucēji, šveicietim Markam Hirši par trīs sekundēm pārspējot amerikāni Brendonu Maknaltiju. Neilands zaudēja 20 minūtes un 30 sekundes, kas deva 69.vietu, bet kalnu karaļa ieskaitē kuldīdznieks bija astotais.

Luksemburgas tūre pirmoreiz notika 1935.gadā. Pērn sacensību kopvērtējumā uzvarēja dānis Matiass Skjelmose.