foto: LETA
Kvačovs: šoreiz mūs nedaudz pievīla momentu realizācija
Latvijas sieviešu futbola izlases galvenais treneris Romāns Kvačovs.
Futbols
2023. gada 22. septembris, 20:36

Kvačovs: šoreiz mūs nedaudz pievīla momentu realizācija

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu futbola izlasi Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Nāciju līgas pirmajā mačā piektdien pievīla momentu realizācija, pēc zaudējuma secināja valstsvienības galvenais treneris Romāns Kvačovs.

Jau ziņots, ka latvietes piektdien Slokas stadionā ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās Maltai.

Pēc neizmantotajām Latvijas iespējām 83.minūtē vadībā izvirzījās Malta, vārtus gūstot Heilijai Budžejai. Atlikušajā spēles laikā Latvija vairs neizveidoja vārtu gūšanas iespējas.

Kvačovs sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) uzsvēra, ka darba procesā ir daudz taktisko momentu, un daudz kas no tā tika izpildīts tieši šajā spēlē. "Par rezultātu - uzvar komanda, kas konkrētajā dienā ir stiprāka. Bet šoreiz mūs nedaudz pievīla momentu realizācija," LFF citē Kvačova teikto.

Viņaprāt, spēles kvalitāte izlasei ar katru spēli augot, jo katrā nākamajā spēlē tiek izveidotas vairāk vārtu gūšanas iespēju. "Pēc spēles satura nevaru neko pārmest komandai. Vienīgais, kas pievīla, ir momentu realizācija," atkārtoja treneris.

Pirmajā puslaikā vienā no spēles epizodēm Olga Ševcova ar bumbu trāpīja par vārtu pārliktni.

"Dzīve un futbols ir tāda interesanta lieta - jebkurā brīdī var notikt jebkas. No mana skatu punkta, viss bija izdarīts ļoti pareizi - labi ieņemta pozīcija, pareizs lēmums, kur sist, tehniskais izpildījums bija ļoti labā līmenī. Tur, domāju, tikai veiksmes pietrūka. Viss pārējais bija pareizi izdarīts," secināja Kvačovs.

Ilggadējā Latvijas izlases kapteine Sandra Voitāne šoreiz spēlē iesaistījās, nākot uz maiņu, jo pēc atbraukšanas no Islandes viņa bija manāmi nogurusi. 

"Pēdējās trīs spēles Islandē par neizlidošanu no augstākās līgas viņa atdeva daudz spēku gan fiziski, gan psiholoģiski. Mēs ar treneru korpusu nolēmām, ka konkrēti šajā spēlē viņa būs labs palīgs tieši otrajā puslaikā, nākot laukumā uz maiņu," skaidroja Kvačovs.

Četras dienas vēlāk latvietes izbraukumā cīnīsies ar Andoru.

Pirmajā UEFA Nāciju līgas sezonā Latvijas izlase C līgā sacentīsies grupā, kurā spēlēs arī Malta, Andora un Moldova.

Komandas līdz decembrim aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura grupas uzvarētāja iegūs tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās otro vietu ieguvējas cīņā par šādu iespēju piedalīsies "play-off" spēlēs.