foto: AP/Scanpix
VIDEO: Dienvidāfrikas regbisti Pasaules kausa mačā sagrauj Rumāniju
Dienvidāfrikas regbists apstādina rumāņu pretinieku.
Citi sporta veidi
2023. gada 17. septembris, 20:30

VIDEO: Dienvidāfrikas regbisti Pasaules kausa mačā sagrauj Rumāniju

Jauns.lv/LETA

Pašreizējā čempione Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) regbija-15 izlase svētdien svinēja graujošu uzvaru Pasaules kausa mačā. Bordo notikušajā duelī DĀR ar rezultātu 76:0 (33:0) sagrāva Rumāniju.

DĀR izlasē pa trīs reizēm bumbu ieskaites zonā nogādāja Kobuss Reinahs un Makazole Mapimpi, bet ar pieciem realizācijas sitieniem un vienu piezemējumu izcēlās Damjans Villemse.


 
B apakšgrupā desmit punkti divos mačos ir Īrijai, deviņus punktus divās cīņās guvusi DĀR, bet bez punktiem ir vienu maču aizvadījušās Skotija un Tonga, kā arī divas spēles nospēlējusī Rumānija.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvada viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums un triumfs (1987-2023)

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums, triumfs un fanu svētki (1987-2023)

gallery icon

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošinās ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.