foto: FIBA 3x3
Latvijas U-23 3x3 basketbola izlase Nāciju līgas finālturnīrā iekļūst ceturtdaļfinālā
Latvijas U-23 3x3 basketbola izlase (no kreisās) Kristaps Čavars, Roberts Smildzējs, Mārcis Osis un Gints Zomerfelds.
Basketbols
2023. gada 13. septembris, 13:53

Latvijas U-23 3x3 basketbola izlase Nāciju līgas finālturnīrā iekļūst ceturtdaļfinālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-23 vīriešu 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā ir Mārcis Osis, Kristaps Čavars, Roberts Smildzējs un Gints Zomerfelds, trešdien Ulanbatorā notiekošajā U-23 Nāciju līgas finālturnīrā uzvarēja vienā no divām spēlēm iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Turnīrā ar desmito numuru izliktie latvieši vispirms ar rezultātu 17:19 zaudēja Francijas U-21 komandai, kas saņēmusi pirmo numuru. Otrajā mačā Latvijas komanda tikās ar Ēģiptes U-21 izlasi (9.) un uzvarēja ar 22:10.

Osis abās spēlēs guva kopā 13 punktus, Zomerfelds desmit, bet Čavars un Smildzējs - pa astoņiem.

Vēlāk Francijas izlase pārliecinoši pārspēja Ēģiptes komandu ar 21:8, ļaujot latviešiem iekļūt ceturtdaļfinālā.

Divas labākās komandas piektdien piedalīsies izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā A grupas komandas spēlēs ar kādu no C grupas komandām (Japānu, Lietuvas U-21 komandu, Mongoliju vai Puertoriko). Pēc pirmajām divām spēļu kārtām šajā grupā visas komandas izcīnījušas pa vienai uzvarai. Lietuvieši pieveica Japānu, bet zaudēja Mongolijai, kas neveiksmi piedzīvoja pret Puertoriko, kas savukārt piekāpās Japānai.

Nācija līgas uzvarētāji iegūs ceļazīmes uz diviem Pasaules tūres posmiem, kā arī diviem "Challenger" turnīriem. Otrās vietas ieguvējiem būs pa ceļazīmei uz Pasaules tūres posmu un "Challenger" turnīru, trešās un ceturtās vietas ieguvējiem - pa ceļazīmei uz "Challenger" sacensībām.

Zommerfelds finālturnīrā aizstāj iepriekšējos turnīros spēlējušo Ričardu Vitoļski.

Vasarā Latvijas komanda sešu spēļu posmu kopvērtējumā izcīnīja pirmo vietu vienā no Eiropas zonām apsteidzot Čehijas, Horvātijas, Polijas, Ukrainas un Īrijas komandas. Latvijas sieviešu U-23 komanda sešu posmu kopvērtējumā zonā ieņēma trešo vietu un nekvalificējās finālam.