foto: Zane Bitere/LETA
Filips Buncis turpinās spēlēt Zviedrijā
Filips Buncis Latvijas hokeja izlases treniņā.
Hokejs
2023. gada 12. septembris, 11:36

Filips Buncis turpinās spēlēt Zviedrijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Filips Buncis karjeru turpinās Zviedrijas pēc spēka otrās līgas - "Allsvenskan" - vienībā Vestervikas IK (VIK), otrdien apstiprināja klubs.

Līgums ar 26 gadus veco Bunci noslēgts uz vienu sezonu.

Vestervikas komanda sezonu uzsāks 22. septembrī, pirmajā mačā savā laukumā tiekoties ar "Kalmar" vienību.

Pēdējo pusotru sezonu Buncis spēlēja Slovākijas ekstralīāā "Nitra" rindās , ar kuru kļuva par 2021./2022. gada sezonas vicečempionu, bet pagājušajā sezonā komanda izstājās jau ceturtdaļfinālā.

Kopumā Buncis "Nitra" rindās 55 regulārā čempionāta mačos izcēlās ar 28 (10+18) punktiem, bet 27 "play off" spēlēs sakrāja 13 (9+4) punktus.

"Rīgas" audzēknis Buncis karjeras laikā pārstāvējis arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", Vācijas vienību Krēfeldes "Penguine", četras sezonas spēlējis Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) Arizonas štata universitātes komandā, kā arī trīs sezonas Ziemeļamerikas hokeja līgā (NAHL).

Latvijas izlasē Buncis aizvadījis desmit mačus, kuros guvis vienus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli, tomēr pasaules čempionātos vai olimpiskajās spēlēs viņš nav startējis. Uzbrucējs pasaules junioru čempionātos pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases.