foto: SOPA Images Limited / Alamy/ Vida Press
Datome: Latvija spēlē brīnišķīgu basketbolu
Luidži Datome.
Basketbols
2023. gada 7. septembris, 18:14

Datome: Latvija spēlē brīnišķīgu basketbolu

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase spēlē brīnišķīgu basketbolu un ir viens no Pasaules kausa pārsteigumiem, pēc zaudējuma ceturtdien Manilā Pasaules kausa finālturnīra spēlē ar Latviju Itālijas komandas kapteiņa Luidži Datomes teikto citē tīmekļa vietne "eurohoops.net".

Jau ziņots, ka cīņā par 5.-8.vietu Latvijas izlase izcīnīja uzvaru ar 87:82.

Tā 35 gadus vecajam Itālijas izlases kapteinim bija priekšpēdējā spēle Itālijas izlases rindās.

Maču ar Latviju Datome beidza ar 20 gūtiem punktiem.

Datome izteica atzinību Latvijas izlasei: "Latvieši tāpat kā mēs ir bijuši viens no Pasaules kausa lielākajiem pārsteigumiem. Viņi spēlē brīnišķīgu basketbolu - labas darbības, idejas, spēles lasīšana."

"Viņiem ir spēlētāji, kas apzinās savas lomas ar dažiem izšķirīgiem elementiem," piebilda Datome. "Viņi paveica lielisku darbu, kaut arī tā bija viņu pirmā reize Pasaules kausā. Tas jau ir panākums, un iekļūšana labāko astoņu komandu skaitā ir pārsteidzoša."

"Latvijai ir lieliska komanda, nevis vārdu, bet parādītā basketbola līmeņa ziņā. Viņi spēlē patiešām labi, un nav nejaušība, ka viņi iekļuva labāko astotniekā, jo pārspēja dažas no labākajām šī Pasaules kausa komandām," Datome turpināja slavēt Latvijas izlasi.

Datome atzina, ka Itālijas izlasei turnīrā ir bijis daudz kāpumu un kritumu, taču komanda visu ir izdarījusi pareizi.

"Mēs šodien ļoti gribējām uzvarēt. Mēģināsim labi noslēgt turnīru pēdējā spēlē. Mums tas jāizdara pirmām kārtā pašiem sevis dēļ," viņš teica.

Otrā pusfinālā cīņā par piekto līdz astoto vietu tiekas Lietuva ar Slovēniju.

Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.