foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas izlasē Deivisa kausa spēlei ar Honkongu iekļauti četri tenisisti
Roberts Štrombahs pasaules rangā ieņem 389. vietu.
Citi sporta veidi
2023. gada 6. septembris, 14:50

Latvijas izlasē Deivisa kausa spēlei ar Honkongu iekļauti četri tenisisti

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu izlasē 2023.gada Deivisa kausa Pasaules otrās grupas duelim septembra vidū izbraukumā ar Honkongas tenisistiem iekļauts Roberts Štrombahs, Mārtiņš Rocēns, Miķelis Lībietis un Daniels Tens, ziņo Starptautiskā Tenisa federācija (ITF).

Štrombahs pasaules rangā ieņem 389.vietu, bet pārējie trīs spēlētāji kapteiņa Denisa Pavlova vadītajā Latvijas izlasē pasaules vienspēļu rangā nav iekļauti.

Dalībai Honkongas izlasē pieteikts Kolmens Vons (ATP 536.), Vons Kits dalīta 1472.vieta ATP rangā, kā arī rangā neesošie Ns Lu, Jue Ho un Čaņs Dasons.

Komandas kapteinis ir Ju Tuns.

Mačs 16. un 17.septembrī norisināsies Honkongā.

Februāra sākumā Ernesta Gulbja atvadu mačā Latvijas izlasē Latvija ar 2-3 piekāpās Izraēlai.

Dueļa uzvarētāja cīnīsies Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtā, bet zaudētāja spēkosies par vietas saglabāšanu otrajā grupā ar kādu no uzvarējušajām komandām trešajā grupā.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko kopš 1900.gada organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF). Sākotnēji tās bija sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.