foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock/ Vida Press
Itālijas basketbolisti atspēlē 16 punktu deficītu un uzvar Serbiju
Itālijas basketbolisti atspēlējās no 16 punktu deficīta.
Basketbols
2023. gada 1. septembris, 13:07

Itālijas basketbolisti atspēlē 16 punktu deficītu un uzvar Serbiju

Jauns.lv/LETA

Itālijas vīriešu basketbola izlase piektdien Manilā Pasaules kausa finālturnīra otrā posma pirmajā spēlē uzvarēja Serbiju un saasināja cīņu par ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu.

Itālijas basketbolisti atspēlējās no 16 punktu deficīta un bija pārāki ar rezultātu 78:76 (23:19, 17:23, 19:20, 19:14).

Uzvarētājiem Simone Fontekjo izcēlās ar 30 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, 14 punktus guva Marko Spisu, bet desmit punkti bija Luidži Datomem.

Serbijai 18 punktus guva Bogdans Bogdanovičs, 15 punkti bija Ogņenam Dobričam, bet 14 punktus guva un 12 bumbas zem groziem izcīnīja Nikola Milutinovs.

I apakšgrupā visās trīs spēlēs uzvarējusi Dominikānas Republika, pa trīs panākumiem četrās cīņās ir Itālijai un Serbijai, bet Puertoriko svinējusi divas uzvaras trīs dueļos.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.