Basketbols
2023. gada 28. augusts, 17:27

Juris Kokainis pret Kanādu prognozē vēl vienu drāmu un atceras mežonīgos deviņdesmitos gadus Latvijas basketbolā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmo reizi vēsturē kvalificējusies Pasaules kausa finālturnīram, tāpēc portāls Jauns.lv uzrunāja vairākus sabiedrībā labi zināmus un basketbolam pietuvinātus cilvēkus, lai apspriestu mūsu valstsvienības izredzes un pašu saistību ar basketbolu, kā arī aicinātu viņus piedalīties prognožu spēlē.

Pēc neticamās uzvaras pār Tokijas olimpisko un pagājušā gada Eiropas vicečempioniem Franciju un iekļūšanas Pasaules kausa Top16 pie portāla Jauns.lv Sporta nodaļas redaktora Kristapa Saulīša uz sarunu tika aicināts viens no atpazīstamākajiem basketbola tiesnešiem Latvijā, šobrīd FIBA kategorijas basketbola komisārs Juris Kokainis.

Daudzi nemaz nezina, ka Juris Kokainis ikdienā nodarbojas ar sporta sacensību organizēšanu un viens no viņa rūpaliem ir Latvijas spēkavīru čempionāta rīkošana, kam 10. septembrī, tieši dienu pirms Pasaules kausa fināla, tirdzniecības centrā “Akropole Rīga” gaidāmas finālsacensības. Cilvēks, kurš ikdienā ir cieši saistīts ar spēkavīriem, varētu būt labi informēts, kas jādara, lai mūsu basketbolisti varētu pacīnīties ar basketbola “smagsvariem” no Kanādas. Sarunas laikā Juris ieskicē basketbola komisāra un tiesneša darba ikdienu, pastāsta par šīs jomas profesionāļu evolūciju un apgāž vairākus mītus par tiesnešu rīcības motīviem. Kokainis nekautrējas basketbolu salīdzināt ar cirku, jo abu uzdevums ikdienas dzīvē ir ļoti līdzīgs. Jautāts par Latvijas basketbola izlases pēdējo maču H apakšgrupā basketbola komisārs ir piesardzīgs optimists.

Vairāk par visu iepriekš minēto skaties video:

Jauns.lv prognožu spēles atbalstītājs “Synottip” Sporta Bārs