Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Basketbols

VIDEO: ASV nenobīstas no Jaunzēlandes kara dejas Hakas un uzvar

Jauns.lv/LETA

Pasaules kausa basketbolā finālturnīra favorīte ASV sestdien Manilā meistarsacīkšu pirmajā spēlē uzvarēja Jaunzēlandi. C apakšgrupas pirmajā cīņā amerikāņi bija pārāki ar rezultātu 99:72 (19:18, 26:18, 31:22, 23:14).

VIDEO: ASV nenobīstas no Jaunzēlandes kara dejas H...

ASV izlasē rezultatīvākais ar 21 punktu bija Paolo Bankero, kuru savā sastāvā vēlējās redzēt arī Itālija, no kurienes nāk viņa tēva ģimene. 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Entonijs Edvardss, bet pa 12 punktiem guva Džerens Džeksons un Ostins Rīvss, kuram bija arī sešas rezultatīvas piespēles.
 
Jaunzēlandes izlasei 15 punktus guva Reubens Te Rangi, bet pa 12 sameta Finns Delanijs un Šī Ili, kuram bija arī četras bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles.

Pirms tam C apakšgrupā Manilā Grieķija ar rezultātu 92:71 (19:14, 27:19, 20:27, 26:11) uzvarēja Jordāniju, panākumu nodrošinot ceturtajā ceturtdaļā.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnās Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlē Japānas pilsētā Okinavā, bet G un H apakšgrupu cīņas notiek Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.