Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Libānas izlases naturalizētais basketbolists: "Daudzi mani novērtē pārāk zemu mana izskata dēļ"
foto: AFP/Scanpix
Omari Spelmens savulaik pārstāvējis NBA klubu Atlantas "Hawks" un Goldensteitas "Warriors", bet tagad spēlē Dienvidkorejas čempionātā. Nevar nepamanīt, ka spēlētājs kļuvis miesās krietni brangāks nekā NBA laukumos.
Basketbols

Libānas izlases naturalizētais basketbolists: "Daudzi mani novērtē pārāk zemu mana izskata dēļ"

Jauns.lv/LETA

Libānas vīriešu basketbola izlasei Pasaules kausa finālturnīra mačā pret Latviju jāspēlē vienoti, sarunā ar žurnālistiem norādīja Libānas valstsvienības spēlētājs Omari Spelmens.

Libānas izlases naturalizētais basketbolists: "Dau...

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien Džakartā piedzīvos debiju Pasaules kausa finālturnīrā un pirmajā spēlē, kas sāksies plkst.12.15 pēc Latvijas laika, tiksies ar Libānas valstsvienību.

"Būs sarežģīts mačs, mums ir jāspēlē ļoti vienoti. Mums jābūt spēlē visas 40 minūtes, citādāk nekas nesanāks. Veidojām savu spēles plānu gan vakar, gan šodien, pievēršamies šai spēlei ļoti nopietni un esam gatavi sacensties," teica Spelmens.

"Mēs esam sīksta komanda. Mums ir spēlētāji, kuri var segt pa visu laukumu. Mans darbs izlasē ir vienkāršs - tikt pie metienu iespējām, tās realizēt un savākt atlēkušās bumbas. Gribu būt labs papildinājums jau tam, par ko šī komanda ir izveidojusies," turpināja basketbolists.

Spelmens arī izcēla to, ka starp Latvijas basketbolistiem uz trīspunktu līnijas bīstams ir Dāvis Bertāns. "Viņš ir lielisks metienu realizētājs. Vienmēr vajag būt uzmanīgiem ar viņu un zināt, kur viņš ir laukumā, " viņš piebilda.

Spelmens ir naturalizēts spēlētājs un atklāja, ka no viņa puses šis process nav bijis sarežģīts. Viņš sazvanījies ar galveno treneri un pēc sarunas, kas ilgusi apmēram 15 minūtes, gandrīz viss jau bijis nokārtots un atlikušas tikai formalitātes.

"Esmu gatavs spēlēt un fiziski jūtos labi. Iespējams, ka daudzi mani novērtē pārāk zemu mana izskata dēļ, taču zinu kā spēlēt basketbolu un man padodas tas, ko laukumā daru," skaidroja spēlētājs.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25 .augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.