Libānas izlases līderis Arakdži: "Ikdienā nespēlējām tik augstā līmenī, tāpēc mums nav ko zaudēt"
foto: AFP/Scanpix
Libānas izlases saspēles vadītājs Vaels Arakdži noteikti ir viens no bīstamākajiem spēlētājiem valstsvienībā.
Basketbols

Libānas izlases līderis Arakdži: "Ikdienā nespēlējām tik augstā līmenī, tāpēc mums nav ko zaudēt"

Jauns.lv/LETA

Libānas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa finālturnīrā, spēlējot vienā apakšgrupā ar Latviju, Kanādu un Franciju, neizjūt tik lielu spiedienu kā pretinieki, ceturtdien preses konferencē atzīmēja libāniešu saspēles vadītājs Vaels Arakdži.

Libānas izlases līderis Arakdži: "Ikdienā nespēlēj...

Piektdien sāksies Pasaules kausa finālturnīrs basketbolā, Libānai pirmajā posmā spēlējot Džakartā, kur tā pērn kļuva par Āzijas kausa vicečempioni. Piektdienas spēlē Libānas izlases pretiniece būs Latvija.

"Esmu priecīgs atgriezties Džakartā, par kuru man ir labas atmiņas, un ceru, ka varēsim šeit turpināt veiksmīgo sēriju. Saprotam, ka spēle nebūs viegla un mums ir smaga grupa, taču esam šeit, lai cīnītos un parādīt pasaulei, kas ir Libāna," stāstīja pērnā gada Āzijas kausa vērtīgākais spēlētājs Arakdži.

Libānas izlases saspēles vadītājs uzskata, ka pretinieces apakšgrupā Francija un Kanāda abas ir medaļu pretendentes, tāpat arī Latvija esot augstas klases komanda.

"Apzināmies Latvijas izlases spēku un saprotam, ka nebūsim favorīti, spēlējot pret tādiem basketbolistiem kā Dāvis Bertāns un Rolands Šmits un pārējie. Žēl, ka nebūs Kristapa Porziņģa. Cerams, ka tādiem augstas klases spēlētājiem izrādīsim sīvu pretestību. Ikdienā nespēlējām tik augstā līmenī, kā mūsu pretinieki, taču, tā kā mums nav ko zaudēt, neizjūtam tik lielu spiedienu kā viņi," stāstīja Arakdži.

Arī Libānas izlases galvenais treneris Džads Elhadžs uzsvēra, ka komandai nav ko zaudēt, spēlējot apakšgrupā ar Kanādu, Franciju un Latviju.

"Esmu sekojis līdzi Latvijas izlasei, kas paveica lielisku darbu kvalifikācijā, kur tai bija spēcīgi pretinieki. Arī pārbaudes mači bija labi, tikai vienā piedzīvojot zaudējumu. Komanda spēlē agresīvu un labi organizētu basketbolu," stāstīja pretinieku galvenais treneris.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.