foto: ZUMAPRESS.com
Apbēdinot mājinieces austrālietes, Zviedrijas futbolistes izcīna Pasaules kausa bronzas medaļas
Zviedrijas futbolistes priecājas par bronzas medaļām
Futbols
2023. gada 19. augusts, 13:58

Apbēdinot mājinieces austrālietes, Zviedrijas futbolistes izcīna Pasaules kausa bronzas medaļas

Jauns.lv/LETA

Zviedrijas sieviešu futbola izlase sestdien izcīnīja trešo vietu šī gada Pasaules kausa finālturnīrā. Brisbenā notikušajā mačā par trešo vietu Zviedrijas izlase ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja vienu no finālturnīra saimniecēm Austrāliju.

Zviedrijas futbolistes trešo vietu izcīnīja arī 1991., 2011. un 2019.gadā, bet 2003.gadā kļuva par vicečempionēm, savukārt Austrālija labāko četriniekā iekļuva pirmo reizi vēsturē.

Pirmajā puslaikā abas komandas apmainījās vairākiem bīstamiem uzbrukumiem un tā otrajā pusē vienā no epizodēm Frīdolīna Rolfo ar bumbu trāpīja pa vārtu pārliktni. Turpinājumā par pārkāpumu soda laukumā uz Austrālijas izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru 30.minūtē realizēja Rolfo, panākdama 1:0 zviedriešu labā.

Mača 62.minūtē pēc Stīnas Blakstēniusas atspēles Kosovare Asllani izpildīja spēcīgu sitienu no distances un nostiprināja Zviedrijas izlases vadību.

Svētdien Sidnejā mačā starp Anglijas un Spānijas izlasēm tiks noskaidrota jaunā Pasaules kausa ieguvēja.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20.jūlija līdz 20.augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.