foto: EPA/Scanpix
"Chelsea" turpina iepirkties un pastiprina sastāvu ar beļģu pussargu Laviu
Pagājušajā sezonā 19 gadus vecais Romeo Lavia laukumā devās 29 premjerlīgas mačos un guva vienus vārtus.
Futbols
2023. gada 16. augusts, 12:33

"Chelsea" turpina iepirkties un pastiprina sastāvu ar beļģu pussargu Laviu

Jauns.lv/LETA

Anglijas premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea" no spēcīgāko divīziju pametušās "Southampton" vienības otrdien iegādājās pussargu Romeo Laviu, vēsta BBC.

Tiek ziņots, ka transfēra summa par 19 gadus veco beļģu pussargu ir 53 miljoni sterliņu mārciņu (61,66 miljoni eiro), bet bonusos "Southampton" var saņemt vēl piecus miljonus mārciņu (5,82 miljoni eiro).

Pagājušajā sezonā Lavia laukumā devās 29 premjerlīgas mačos un guva vienus vārtus.

Lavia ir "Anderlecht" audzēknis, bet 16 gadu vecumā viņš pievienojās premjerlīgas granda Mančestras "City" akadēmijai. Mančestriešu rindās viņš aizvadīja divas kausa izcīņas spēles 2021./2022.gada sezonā, bet pirms iepriekšējās sezonas pārcēlās uz Sauthemptonas vienību, kur spēja kļūt par pamatsastāva spēlētāju.

Lavia regulāri spēlējis Beļģijas jauniešu un junioru izlasēs, bet šogad debitēja arī nacionālajā valstsvienībā.

Tāpat britu mediji vēsta, ka "Chelsea" ir tuvu darījuma noslēgšanai ar citu Londonas vienību "Crystal Palace", no kura vēlas iegūt malējo pussargu Mišelu Olisē. Tiek ziņots, ka trensfēra summa par Londonā dzimušo Francijas jauniešu izlašu spēlētāju būs 35 miljoni mārciņu (40,72 miljoni eiro).

Aizvadītajā sezonā 21 gadu vecais Olisē premjerlīgā laukumā devās 37 spēlēs un guva divus vārtus. Olisē savulaik skolojies tieši "Chelsea" akadēmijā, to atstājot 15 gadu vecumā, kad pievienojās Mančestras "City" akadēmijai. Profesionālā spēlētāja gaitas viņš uzsāka "Reading" rindās, no 2018.līdz 2021.gadam kluba rindās aizvadot 67 spēles un gūstot septiņus vārtus pēc spēka otrajā līgā - "Championship".

Kopumā "Chelsea" pēdējās nedēļas laikā transfēros iztērējuši vairāk par 200 miljoniem mārciņu, tostarp par britu futbola rekordsummu 115 miljoniem mārciņu (133,82 miljoni eiro) no Braitonas un Havas "Albion" iegādājoties ekvadoriešu aizsargu Moisesu Kaisedo.