foto: EPA/Scanpix
"Chelsea" un "Liverpool" futbolisti sezonas ievadā cīnās neizšķirti
"Chelsea" un "Liverpool" futbolisti.
Futbols
2023. gada 13. augusts, 22:34

"Chelsea" un "Liverpool" futbolisti sezonas ievadā cīnās neizšķirti

Jauns.lv/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas pirmās kārtas spēlē svētdien Londonas "Chelsea" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Liverpool".

Spēles 12.minūtē Mohameds Salāhs norībināja vārtu pārliktni, bet septiņas minūtes vēlāk pēc ēģiptieša piespēles Luiss Diass izklupienā guva vārtus. 29.minūtē bumba vēlreiz nonāca londoniešu vārtos, taču pēc VAR iesaistes tika konstatēts, ka Salāhs piespēles saņemšanas brīdī bija aizmugurē un rezultāts palika nemainīgs.

Mača 37.minūtē Aksels Dizazī savā debijas mačā "Chelsea" rindās no tuvas distances panāca 1:1, ar galvu piespēli izdarot Bendžaminam Čilvelam. Divas minūtes vēlāk pats Čilvels ieraidīja bumbu mērķī, bet, tāpat kā iepriekš šajā puslaikā, VAR konstatēja aizmuguri un šis vārtu guvums palika neieskaitīts.

Arī dienas pirmais mačs noslēdzās neizšķirti, "Brentford" un Totenhemas "Hotspur" futbolistiem pirmajā puslaikā gūstot četrus vārtus - 2:2 (2:2).

Ēru bez Herija Keina "Hotspur" sāka ar izvirzīšanos vadībā 11.minūtē, pēc soda sitiena bumbas lidojuma virzienu ar galvu pielabojot Kristianam Romero. Spēles 36.minūtē pēc Honmiņa Sona pārkāpuma Briāns Mbeumo realizēja 11 metru soda sitienu un panāca 1:1.

Desmit minūtes vēlāk Joane Visa ieguva laukuma saimniekiem vadību, izpildot sitienu no aptuveni 12 metriem. Tomēr pirmā puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē Emersons Rojals ar zemu sitienu no soda laukuma līnijas panāca 2:2.

Pašreizējā Anglijas čempione Mančestras "City" sezonu sāka piektdien, kad ar 3:0 uzvarēja "Burnley", bet vicečempione Londonas "Arsenal" sestdien ar 2:1 bija pārāka pār "Nottingham Forest".