foto: Joe Serci - SPP/Shutterstock/ Vida Press
Latvijas pretiniekiem Libānai mainīgas sekmes pārbaudes mačos
Trīs sezonas NCAA aizvadījušais šobrīd 27 gadus vecais Serhio El-Darvihs savos pēdējos divos gados bija viens no Meinas "Black Bears" līderiem, tiekot arī pie individuālām atzinībām konferences ietvaros.
Basketbols
2023. gada 8. augusts, 11:35

Latvijas pretiniekiem Libānai mainīgas sekmes pārbaudes mačos

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase pretiniece Pasaules kausa finālturnīrā Libāna svētdien un pirmdien Stambulā aizvadītajos pārbaudes mačos uzvarēja Saūda Arābiju un zaudēja Bahreinai, vēsta portāls "malaeeb.com".

Saūda Arābijas valstsvienība tika uzvarēta ar 83:68. Libānas izlasē ar 28 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Serhio El-Darvihs.

Dienu vēlāk Bahreinai tika piedzīvots zaudējums ar 83:87. El-Darvihs šajā mačā guva 17 punktus, izcīnīja piecas bumbas zem groziem, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra trīs bumbas, bet Vaels Arakdži pirmajos trīs statistikas rādītājos iekrāja 18+3+2.

Pagājušajā nedēļā izlases rindas papildināja naturalizētais amerikāņu uzbrucējs Omari Spelmans, kurš šajos mačos guva attiecīgi septiņus un 15 punktus, otrajā no tiem izceļoties arī ar deviņām atlēkušajām bumbām.

Libānas izlase būs Latvijas pirmā pretiniece H apakšgrupā, abām komandām tiekoties 25.augustā, bet pēc tam būs mači ar Franciju un Kanādu.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Libānas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Vaels Arakdži, Ali Mansurs, Amirs Saūds, Karims Zeinuns (visi - Beirūtas "Al Riyadi"), Džads Halils, Marks Huri, Karims Ezedīns (visi - Beirūtas "Dynamo"), Ali Mezhers, Hajks Gjokčjans, Ali Haidars, Naims Rabajs, Gerards Hadidians (visi - "Beirut"), Serhio El-Darvihs, Marks Hueiri (abi - Beirūtas "Sagesse"), Omari Spelmens (Anjanas KGC, Dienvidkoreja).