foto: Jānis Līgats / Optibet virslīga
FK "Valmieru" pamet divi no komandas līderiem
Kolumbietis Kamilo Mena pagājušajā sezonā bija viens no spilgtākajiem "Optibet" virslīgas spēlētājiem.
Futbols
2023. gada 2. augusts, 14:20

FK "Valmieru" pamet divi no komandas līderiem

Jauns.lv/LETA

Pussargs Ivans Želizko un uzbrucējs Kamilo Mena sezonas turpinājumā vairs nepārstāvēs Latvijas futbola komandu "Valmieru", otrdien preses konferencē apstiprināja vienības galvenais treneris Jurģis Kalns.

Vieni no vadošajiem Valmieras komandas futbolistiem pārdoti Polijas pēc spēka otrās līgas kubam Gdaņskas "Lechia", vēsta mediji.

22 gadus vecais ukraiņu pussargs Želizko "Valmierā" spēlēja trešo sezonu pēc kārtas un pērn bija viens no čempiontitula kaldinātājiem. Želizko bija viens no retajiem čempionu komandas atslēgas spēlētājiem, kas starpsezonā nepārcēlās uz citu komandu.

Savukārt 20 gadus vecais kolumbietis Mena šī gada pirmo pusi pavadīja īrē Polijas klubā Bjalistokas "Jagiellonia", kur viņam neizdevās nostiprināties. Vasarā viņš atgriezās "Valmieras" rīcībā un pēdējās trīs spēlēs guva trīs vārtus.

"Valmiera" sasniegusi UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu, kurā tiksies ar Tirānas "Partizani" no Albānijas. Virslīgā valmierieši ir pašlaik trešajā pozīcijā vien par punktu un diviem apsteidzot tuvākos sekotājus - FK "Liepāja un FK "Auda".