foto: Fiba
"Rīgas Zeļļi" piesaista U-18 izlases saspēles vadītāju Vītolu
Talantīgais saspēles vadītājs Juris VĪtols palīdzēja Latvijas U-18 basketbola izlasei atgriezties Eiropas elitē.
Basketbols
2023. gada 1. augusts, 15:24

"Rīgas Zeļļi" piesaista U-18 izlases saspēles vadītāju Vītolu

Jauns.lv/LETA

Jaunizveidotajai basketbola komandai "Rīgas Zeļļi" pievienojies saspēles vadītājs Juris Vītols, informē klubs.

18 gadus vecais Vītols aizvadītajā nedēļā palīdzēja Latvijas U-18 izlasei uzvarēt Eiropas čempionāta B divīzijā un izcīnīt ceļazīmi uz augstāko divīziju. Septiņu mačos Vītolam bija vidēji 9,3 punkti, piecas rezultatīvas piespēles, 4,1 atlēkusī bumba un 1,9 pārtvertas bumbas.

"Šī vasara līdz šim bijusi fantastiska," klubs citē Vītola teikto. "Tikko uzvarējām U-18 Eiropas čempionāta B divīzijā, un emocijas joprojām ir svaigas, tāpēc ir divtik liels prieks spert nākamo soli profesionālās karjeras izaugsmē, atgriezties Rīgā un pievienoties "Rīgas Zeļļiem". Šis projekts mani ir saintriģējis gan no ažiotāžas, gan no treneru kvalitātes viedokļa."

"Rīgas Zeļļu" prezidents Edgars Buļs uzsvēra, ka Vītols ir neapšaubāmi viens no jaunās paaudzes labākajiem aizsargiem un nākotnes Latvijas izlases saspēles vadītājiem.

"To Vītols tikko spilgti apliecināja uzvarētajā Eiropas U-18 B divīzijas čempionātā, kurā viņš bija izteikts līderis un komandas kapteinis. Priecājamies, ka Juris turpinās pilnveidot savu meistarību "Rīgas Zeļļu" klubā, un ir skaidrs, ka jau šajā sezonā viņam būs ievērojama loma aizsargu rotācijā," stāstīja Buļs.

Iepriekšējās divās sezonās Vītols pārstāvēja "Liepāju", aizvadītajā laukumā vidēji pavadot nepilnas 18 minūtes, kuru laikā guva 4,1 punktu un atdeva 2,1 rezultatīvu piespēli.

Jau iepriekš "Rīgas Zeļļi" ziņoja, ka komandas galvenais treneris būs Juris Umbraško, bet par pirmo spēlētāju kļuva Francis Lācis. Tāpat vienībai pievienojies pieredzējušais aizsargs Uģis Pinete un uzbrucējs Zigmārs Raimo.

"Rīgas Zeļļi" gaidāmajā sezonā spēlēs LIBL, LBL, kā arī Latvijas kausa izcīņā.