foto: Alfredas Pliadis / Alamy/ Vida Press
"TTT Rīga" pievienojas Lietuvas izlases basketboliste
Lietuvas izlases basketboliste Gabija Meškonīte.
Basketbols
2023. gada 31. jūlijs, 11:48

"TTT Rīga" pievienojas Lietuvas izlases basketboliste

Jauns.lv/LETA

Basketbola klubs "TTT-Rīga" turpina komandas komplektēšanu jaunajai sezonai un vienībai pievienojusies Lietuvas izlases basketboliste Gabija Meškonīte, ziņo Latvijas čempionvienība.

25 gadus vecā uzbrūkosā aizsardze pagājušajā sezonā spēlēja Spānijas spēcīgākajā līgā, kur Gernikas "Lointek Bizkaia" sastāvā vidēji ik spēlē guva 4,7 punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, savukārt Eirokausa desmit spēlēs izcēlās ar vidēji 5,6 punktiem, 2,6 bumbām zem groziem un vienu rezultatīvu piespēli.

Meškonīte karjeras laikā ārzemēs bijusi arī Turcijas augstākās līgas Adanas kluba un Polijas vienības "Wisla Can-Pack" sastāvā. Lietuvā četras sezonas aizstāvējusi Viļņas "Kibirkštis" komandas krāsas, ar ko kopā izcīnījusi vienu sudraba un divas bronzas medaļas, bet profesionālās sportistes karjeru uzsākusi ar divām sezonām Viļņas "Jauno talantu" basketbola klubā. No 2014. līdz 2018. gadam bijusi Lietuvas jauniešu izlašu dalībniece Eiropas čempionātos, četras reizes pārstāvējusi savu valsti pieaugušo izlasē Eiropas čempionātu kvalifikācijas turnīros un šovasar startēja FIBA 3x3 Sieviešu sērijas posmā Izraēlā.

"Esmu dzirdējusi daudz labu lietu gan par organizāciju, gan komandu. Man patīk galvenā trenera skatījums uz basketbolu un veids, kā viņš vēlas, lai komanda spēlētu," norāda lietuviete. "Viens no svarīgākajiem faktoriem, kāpēc izvēlējot pievienoties "TTT", ir iespēja kvalificēties Eirolīgai vai arī spēlēt Eirokausā. Tāpat esmu pārliecināta, ka varam uzvarēt Baltijas līgā un Latvijas čempionātā."

Jau ziņots, ka "TTT-Rīga" komandā atgriežas basketboliste Ieva Pulvere, Vanesa Jasa un Luīze Sila, kā arī noslēgts līgums aramerikāņu saspēles vadītāju Kairu Lamberti. Latvijas čempionvienību turpina trenēt Mārtiņš Gulbis, prezidenta amatā stājusies Gunta Baško, bet ģenerālmenedžera pienākumus uzņēmies Juris Kalniņš.

Jaunajā 2023./2024.gada sezonā "TTT" basketbolistes centīsies nosargāt čempionvienības titulus Latvijas un Baltijas līgās, kā arī kvalificēties Eirolīgas pamatturnīram.