foto: ZUMAPRESS.com
Verstapens pārspēj Pjastri un uzvar Beļģijas "Grand Prix" sprintā
Makss Verstapens līderpozīcijā Spa trasē.
Citi sporta veidi
2023. gada 29. jūlijs, 21:22

Verstapens pārspēj Pjastri un uzvar Beļģijas "Grand Prix" sprintā

Jauns.lv/LETA

Makss Verstapens sestdien svinēja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 12. posma - Beļģijas "Grand Prix" - sprinta sacīkstē.

"Red Bull" pilots Verstapens uzvarēja sprinta kvalifikācijā, sacīksti slapjajā Spa trasē sākot aiz drošības mašīnas. Oskars Pjastri ("McLaren") jau pirmajā aplī devās mainīt slapjai trasei piemērotas riepas un par līderi kļuva otrajā aplī, kad boksos devās Verstapens.

Avārijas dēļ trešajā aplī savā 42 gadu jubilejā izstājās Fernando Alonso ("Aston Martin"). Drošības mašīna devās trasē un kad tā devās malā sestajā aplī Verstapens atguva pirmo vietu, kuru nosargāja un svinēja uzvaru. Pjastri zaudēja nepilnas septiņas sekundes, bet trešais bija Pjērs Gaslī ("Alpine"). Aiz labāko trijnieka bija abi "Ferrari" piloti Karloss Sainss juniors un Šarls Leklērs.

Neveiksmes turpināja vajāt Verstapena komandas biedru Serhio Peresu, kurš pēc sadursmes ar Lūisu Hamiltonu ("Mercedes") bija spiests izstāties. Hamiltons finišēja ceturtais, bet piecu sekunžu soda dēļ atkāpās uz septīto vietu.

Svētdienas sacīksti no pirmās vietas sāks Leklērs, kuram pirmajā rindā blakus būs Peress. Kvalifikācijā ātrākais bija Verstapens, taču par pārnesumkārbas maiņu nīderlandietis saņems piecu starta vietu sodu un svētdiena sacīksti sāks no trešās rindas.

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 289 punktiem. Otrais ar 171 punktu ir Peress, bet Alonso ar 139 punktiem ieņem trešo pozīciju, par četriem punktiem apsteidzot Hamiltonu.

F-1 2023. gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022. gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.