foto: imago/PanoramiC
Igauņu braucējs Tenaks ātrākais pirmajā ātrumposmā WRC posmā savās mājās, bet zaudē iespēju cīnīties par uzvaru
Igaiņu rallijbraucējs Ots Tenaks, visticamāk, paliks bez vērtīgiem pasaules čempionāta punktiem, ko varēja izcīnīt savās mājās.
Citi sporta veidi
2023. gada 21. jūlijs, 11:50

Igauņu braucējs Tenaks ātrākais pirmajā ātrumposmā WRC posmā savās mājās, bet zaudē iespēju cīnīties par uzvaru

Jauns.lv/LETA

Igaunijas autosportists Ots Tenaks ceturtdien bija ātrākais pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas astotā posma - Igaunijas rallija - pirmajā ātrumposmā, taču saņemtais sods viņam liegs cīnīties par uzvaru māju etapā.

Testa ātrumposmā "M-Sport Ford" komandas spēkratu piemeklēja tehniskas problēmas, kā dēļ vienība bija spiesta mainīt auto dzinēju, par to saņemot piecu minūšu sodu.

Līdz ar to igauņa izcīnītā uzvara vakarā sekojošajā ātrumposmā bija vājš mierinājums. Tartu apkārtnē notikušo ātrumposmu Tenaks veica trīs minūtēs un 2,5 sekundēs, sešas sekundes desmitdaļas zaudēja brits Elfins Evanss ("Toyota Gazoo") un soms Esapeka Lapi ("Hyundai Shell Mobis"), bet vēl sekundes desmitdaļu lēnāks bija Latvijas eksčempions Kalle Rovanpere no Somijas ("Toyota Gazoo").

Turpmākajās trīs dienās tiks aizvadīti vēl 20 ātrumposmi.

Kopvērtējumā ar 140 punktiem pirmo pozīciju ieņem Rovanpere, kuram ar 99 punktiem seko Evanss, 98 punkti ir Tenakam un astoņkārtējam pasaules čempionam francūzim Sebastjanam Ožjē, bet 93 punkti ir Beļģijas pilotam Tjerī Nevilam.

Šosezon WRC notiks 13 posmi. Plānots, ka nākamajā sezonā ar posmu WRC kalendārā debitēs Latvija.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Latvijas eksčempions Kalle Rovanpere no Somijas.