foto: FIBA 3x3
Latvijas 3x3 basketbolistēm 8. vieta Sieviešu sērijas posmā Bordo
Ketija Vihmane.
Basketbols
2023. gada 21. jūlijs, 10:37

Latvijas 3x3 basketbolistēm 8. vieta Sieviešu sērijas posmā Bordo

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase ceturtdien Sieviešu sērijas posmā Bordo piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā un sacensības noslēdza 8. vietā.

Ar 13. numuru izsētā Latvijas komanda, kuras sastāvā ir Aleksa Gulbe, Ketija Vihmane, Luīze Šepte un Marta Miščenko, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 13:14 piekāpās Diseldorfas "Zoos" no Vācijas (7.).

Vihmane guva piecus punktus, Gulbe četrus, Šepte iemeta trīs un Miščenko - vienu. Miščenko bija sešas atlēkušās bumbas, Gulbei un Vihmanei pa piecām, Šepte izcēlās ar sešiem "highlights" jeb skatāmām epizodēm, Vihmanei šajā rādītājā atzīmējoties piecas reizes.

Latvietes trešdien vispirms pārvarēja kvalifikāciju, kurā ar 19:17 pārspēja Turciju (14.) un ar 15:12 uzvarēja Austriju (12.), bet pamatturnīrā Vihmane izrāva uzvaru 12:11 pār ASV (4.), kā arī tika piedzīvots zaudējums 11:21 Spānijai (5.), kas gan neliedza iekļūt "play-off".

Sacensībās triumfēja mājinieces pašreizējās Eiropas kausa turētājas un Pasaules kausa vicečempiones Francija, kas finālā ar 16:13 pārspēja pasaules ranga otro komandu Ķīnu (nāciju rangā pat pirmā vieta).

FIBA 3×3 Sieviešu sērijas kalendārā ir 22 posmi, kā arī finālturnīrs Ulanbatorā.

Sieviešu sērijas turnīros dalībnieces cīnās par balvu fondu - 35 000 ASV dolāru, naudas prēmijas saņemot sešu pirmo vietu ieguvējām, kā arī FIBA reitinga punktiem, kam būs liela nozīme dalot ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm un olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem. Latvijas komandai iespējas tikt uz olimpisko kvalifikāciju gan ir ļoti teorētiskas.

Latvijas sieviešu izlase FIBA Sieviešu sērijā debitēja 2022. gadā, kad dažādos sastāvos tika startēts turnīros Francijas pilsētās Puatjē (11. vieta) un Bordo (8.vieta), kā arī Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē (8. vieta) un Kanādas pilsētā Monreālā (10. vieta). Trijos turnīros Latviju pārstāvēja Paula Strautmane un Paula Mauriņa, divos - Aleksa Gulbe, Anda Kuzmina un Anita Miķelsone, vienā - Aija Jurjāne, Paula Pētersone, Ilze Jākobsone un Marta Miščenko.