foto: Ieva Leiniša/LETA
Par pirmo "Rīgas Zeļļu" spēlētāju kļūst Francis Lācis
Francis Gustavs Lācis pēc atgriešānās no Vīnes, kur Pasaules kausā ieguva bronzas medaļas.
Basketbols
2023. gada 18. jūlijs, 15:55

Par pirmo "Rīgas Zeļļu" spēlētāju kļūst Francis Lācis

Jauns.lv/LETA

Par jaunizveidotās basketbola komandas "Rīgas Zeļļi" pirmo spēlētāju kļuvis Francis Lācis, otrdien paziņoja klubs.

Līgums ar 24 gadus veco uzbrucēju noslēgts uz nākamo sezonu.

Iepriekšējo sezonu Lācis pavadīja nīderlandiešu klubā Bemmelas "Yoast United", kura sastāvā Nīderlandes un Beļģijas apvienotajā līgā 32 mačos vidēji 29 minūtēs guva 9,1 punktu un izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas.

Pirms tam četras sezonas Lācis pavadīja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), pārstāvot Orela Robertsa Universitātes komandu "Golden Eagles", ar kuru 2021. gadā pārsteidzoši sasniedza "marta trakuma" trešo kārtu.

Vēl jūnija sākumā Lācis kopā ar ar olimpiskajiem čempioniem Nauri Miezi, Kārli Lasmani un Agni Čavaru izcīnīja bronzas medaļas Pasaules kausā 3x3 basketbolā. Toreiz Lācis norādīja, ka šogad plāno pievērsties tieši 3x3 basketbolam.

"Radītie apstākļi ir ļoti labi, jo varēšu trenēties un spēlēt arī 3x3 basketbolā, kas tikai atviegloja manu lēmumu pievienoties klubam," vienība citē Lāci. "Darīšu visu, kas būs manos spēkos, lai palīdzētu "Zeļļiem" sasniegt izvirzītos mērķus."

Tikmēr vienības ģenerālmenedžeris Edgars Buļs pauž, ka Lācim labākie basketbolista gadi vēl priekšā. "Pietika redzēt dažas spēles Pasaules kausā 3x3 basketbolā, lai saprastu, ka būs īsts lietaskoks un varēs palīdzēt abos laukuma galos," norāda Buļs. "Šobrīd viņš ir karstākais latviešu spēlētājs, jo visur, kur piedalās, tiek izcīnītas medaļas."

"Rīgas Zeļļi" gaidāmajā sezonā sacentīsies Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL), Latvijas Basketbola līgā (LBL), kā arī Latvijas kausa izcīņā. Komandas galvenais treneris būs Juris Umbraško.