BK "Ventspils" aktīvi komplektējas saspēles vadītāja pozīcijā
foto: Paula Čurkste/LETA
Renārs Birkāns Latvijas izlases treniņā.
Basketbols

BK "Ventspils" aktīvi komplektējas saspēles vadītāja pozīcijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vicečempiones basketbolā "Ventspils" rindas papildinājis latviešu aizsargs Renārs Birkāns un amerikāņu aizsargs Išmaels El-Amins, ziņo komanda.

BK "Ventspils" aktīvi komplektējas saspēles vadītā...

26 gadus vecais latviešu saspēles vadītājs iepriekšējās trīs sezonas pavadīja citā LBL klubā "Liepāja", bet pirms tam spēlēja arī "Latvijas Universitātē" un "Jelgavā".

"Ar nepacietību gaidu jauno sezonu "Ventspils" sastāvā. Esmu pateicīgs par doto iespēju un gatavs cīnīties par komandas nospraustajiem mērķiem," vienības mājaslapā citēts spēlētājs. "Uz drīzu tikšanos!"

Apvienotajā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) Birkānam pagājušajā sezonā vidēji 11 punkti un 7,1 rezultatīva piespēle, kas bija otrais labākais rādītājs visā čempionātā. Savukārt LBL aizsargs vidēji mačā guva 12,5 punktus un atdeva 6,1 rezultatīvu piespēli. Šī gada pavasarī Renārs Birkāns izpelnījās arī Lukas Banki izsaukumu uz Latvijas valstsvienību, bet pie debijas oficiālās spēlēs vēl netika.

Savulārt 24 gadus vecais  un 191 centimetru garais El-Amins pagājušajā sezonā pārstāvēja Bulgārijas spēcīgākās līgas vājāko klubu "Shumen", kura sastāvā kļuva par Bulgārijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. Vidēji mačā aizsargs izcēlās ar 24,2 punktiem, 5,2 izcīnītām atlēkušajām bumbām, 4,4 rezultatīvām piespēlēm un 2,4 pārtvertām bumbām.

"Vienojoties ar Išmaelu El-Aminu par sadarbību nākamajai sezonai, ceram uz viņa prasmēm abās laukuma pusēs. Išs ir spēlētājs, kurš labi iekļaujas mūsu idejā, par to kādai ir jābūt "Ventspils" komandai nākamajā sezonā, komandas mājaslapā citēts ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics. "Mēs ceram, ka El-Amins palīdzēs mūsu komandai gan spēles veidošanā, gan uzbrūkot pretinieku grozam, izmantojot savu individuālo meistarību. Meistarīgs basketbolists ar lieliskiem "basketbola gēniem"."

Pašlaik komandas sastāvā ir Linards Jaunzems, Edvards Mežulis, Išmaels El-Amins, Renārs Birkāns, Dāvis Ozers, Rodrigo Būmeisters, Rūdis Donis un Jānis Censonis.

Pagājušajā sezonā "Ventspils" LBL finālsērijā ar 1-4 piekāpās "VEF Rīga", bet LIBL izslēgšanas spēlēs nepārvarēja ceturtdaļfinālu.