foto: Joly Victor/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Semeņistaja Liepājas turnīra otrajā kārtā pieveic Vismani
Latvijas sieviešu tenisa otrais numurs Darja Semeņistaja.
Citi sporta veidi
2023. gada 5. jūlijs, 15:59

Semeņistaja Liepājas turnīra otrajā kārtā pieveic Vismani

Jauns.lv/LETA

Laukumā tiekoties Latvijas sieviešu tenisa otrajai un trešajai raketei, Darja Semeņistaja trešdien Liepājā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-60 sērijas turnīra otrajā kārtā pārspēja Danielu Vismani.

Turnīrā ar astoto numuru izliktā Semeņistaja (WTA 209.) Vismani (WTA 362.) uzvarēja ar rezultātu 3-6, 6-0, 6-3.

Par trešās kārtas sasniegšanu Semeņistaja, kura no pirmās kārtas bija brīva, saņēmusi astoņus WTA ranga punktus, bet Vismane vienspēles noslēdza ar pieciem punktiem.

Tuvu pārsteigumam bija rangā neesošā Beatrise Zeltiņa, kura mačā ar turnīra pirmo raketi Spānijas tenisisti Alionu Boļšovu (WTA 118.) gandrīz aizcīnījās līdz trešā seta taibreikam, teju divarpus stundu notikušajā mačā zaudējot ar 3-6, 6-2, 5-7.

Turnīra naudas balvu fonda kopējais apjoms sasniegs 60 tūkstošus ASV dolāru.

Pērn Liepājā arī norisinājās W-60 sērijas turnīrs, kurā uzvaru izcīnīja ASV tenisiste Emma Navarro, bet no latvietēm vienspēlē līdz otrajai kārtai tika tikai Beatrise Zeltiņa, pirmajā spēlē pieveicot Patrīciju Špaku, kamēr pārējās Latvijas pārstāves nepārvarēja pirmo kārtu vai arī piekāpās kvalifikācijā.

Pirmās ITF mēroga sacensības Liepājā norisinājās 2020. gada janvārī, kad W-15 kategorijas turnīrs notika Liepājas Olimpiskā centra Tenisa hallē. Toreiz vienspēlēs uzvaras laurus plūca Elza Tomase.