"Metta" futbolistiem neizdodas trešo reizi šosezon uzvarēt "Tukums 2000"/"Telms"
foto: Jānis Līgats
FK "Metta".
Futbols
2023. gada 3. jūlijā, 20:36

"Metta" futbolistiem neizdodas trešo reizi šosezon uzvarēt "Tukums 2000"/"Telms"

Jauns.lv/LETA

"Metta" pirmdien "Optibet" futbola virslīgas 21.kārtas mačā nenosargāja pārsvaru un viesos maču pret "Tukums 2000"/"Telms" noslēdza neizšķirti ar 1:1 (1:0).

"Metta" futbolistiem neizdodas trešo reizi šosezon...

Pirmā puslaika izskaņā "Metta" vadībā izvirzīja Lūkass Vapne, kurš pārspēja Tukuma komandas vārtsargu pēc Bruno Melņa piespēles.

Savukārt otrā puslaika pirmajā pusē laukuma saimnieki panāca neizšķirtu 57.minūtē. Ar precīzu sitienu "Tukums 2000"/"Telms" rindās izcēlās Arturs Kransmanis, rezultātam kļūstot 1:1.

"Metta" nav izcīnījusi uzvaru septiņos mačos pēc kārtas, kamēr Tukuma vienība no pēdējām septiņām spēlēm tikai vienā ir piedzīvoju neveiksmi.

Abās iepriekšējās savstarpējās spēlēs šosezon pārāka bija "Metta", izcīnot uzvaras ar 2:1 un 3:2.

Pirmdien vēl plkst.20 "Valmiera" viesosies pie "Audas".
21.kārtas turpinājumā otrdien RFS uzņems "Jelgavu", bet "Riga" mājās tiksies ar "Liepāju", kamēr kārtas noslēdzošajā mačā trešdien "Daugavpils" savā laukumā spēkosies ar Salaspils "Super Nova".

Turnīra tabulas augšgalā ar 49 punktiem ir "Riga", RFS ir 48 punkti, pa 30 punktiem - "Valmierai", "Liepājai" un "Audai".

"Metta" un "Tukums 2000"/"Telms" komandas sakrājušas 23 punktus, "Jelgava" - 19 punktus, "Daugavpils" - 19 punktus un "Super Nova" tikusi pie septiņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.