foto: IMAGO/Marco Canoniero
Verstapens uzvar Austrijas "Grand Prix" sprinta sacīkstē
Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 203 punktus.
Citi sporta veidi
2023. gada 1. jūlijs, 19:42

Verstapens uzvar Austrijas "Grand Prix" sprinta sacīkstē

Jauns.lv/LETA

Nīderlandes pilots Makss Verstapens sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas devītā posma - Austrijas "Grand Prix" - sprinta sacīkstē.

"Red Bull" pilots Verstapens startā zaudēja līderpozīciju savam komandas biedram Serhio Peresam, taču ātri vien to atguva un, sacenšoties uz mitra seguma, nosargāja vadību.

Peress bija zaudējis arī otro pozīciju, taču vēlāk to atguva un finišēja 21 sekundi pēc Verstapena. Trešais bija Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), tālāk finišēja Lenss Strols un Fernando Alonso (abi - "Aston Martin"), bet sestais bija Niko Hilkenbergs ("Haas").

"Mercedes" piloti Džordž Rasels un Lūiss Hamiltons sprinta kvalifikācijā piedzīvoja tehniskas problēmas, sacīkstē finišējot astotajā un desmitajā vietā. Šarls Leklērs ("Ferrari") pēc trīs starta vietu soda sāka kā devītais un finišēja 12.pozīcijā.

Svētdien notiks Austrijas "Grand Prix" pamatsacensības.

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 203 punktus. Otrais ar 133 punktiem ir Peress, bet Alonso ar 121 punktu ieņem trešo pozīciju.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.