foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas futbola izlase novembrī aizvadīs pārbaudes spēli pret Poliju
Latvijas futbola izlase pirms spēles pret Turciju.
Futbols
2023. gada 27. jūnijs, 13:17

Latvijas futbola izlase novembrī aizvadīs pārbaudes spēli pret Poliju

Jauns.lv/LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) un Polijas Futbola asociācija (PZPN) panākušas vienošanos par oficiālu pārbaudes spēli starp abu valstu vīriešu izlasēm, kas norisināsies novembrī, vēsta LFF.

Mačs paredzēts 21. novembrī un tas norisināsies Polijā, precīzu norises vietu un laiku paziņojot vēlāk.

"Mums bija vairāki varianti, ar ko aizvadīt pārbaudes spēli novembrī. Vairāku iemeslu dēļ mūsu izvēle krita par labu Polijai," paziņojumā citēts LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Pirmkārt, uzskatām, ka Latvijas izlasei progresam nepieciešamas spēles ar spēcīgiem pretiniekiem. Otrkārt, Polijā spēlē vairāki mūsu futbolisti, tā vēsturiski bija vieta, uz kuru mūsu futbolisti pārceļas. Izlašu spēle Polijā mūsu futbolistiem ir laba skatuve, kurā apliecināt sevi un iekrist acīs ārzemju klubu pārstāvjiem," teica Ļašenko.

Saskaņā ar komercsaistībām pret UEFA Latvijas izlasei šogad paredzēts aizvadīt desmit spēles, nodrošinot televīzijas raidtiesību turētājiem līgumā noteikto skaitu maču.

Tā kā Latvijas futbola izlase 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā ielozēta piecu komandu grupā, valstsvienībai gada laikā bija jāaizvada vēl divas pārbaudes spēles. Pirmo no tām Latvijas futbolisti aizvadīja martā Īrijā, bet otras spēles brīvais logs bija pieejams novembrī.

Novembra nometnē Latvijas izlase vispirms 18. novembrī aizvadīs 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pēdējo maču, Rīgā uzņemot Horvātiju.

Ar Poliju Latvijas izlase līdz šim aizvadījusi 15 mačus, izcīnot divas uzvaras un divus neizšķirtus. Pēdējo reizi abas komandas tikās 2019. gadā, kad poļi bija pārāki ar 2:0 Varšavā un ar 3:0 Rīgā, ar "hat-trick" izceļoties Robertam Levandovskim.