Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
BMX riteņbraucēja Stūriška divas dienas pēc kārtas uzvar U-23 Pasaules kausa posmos
foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija
Veronika Monika Stūriška un viņas treneris Ģirts Kātiņš.
Citi sporta veidi

BMX riteņbraucēja Stūriška divas dienas pēc kārtas uzvar U-23 Pasaules kausa posmos

Jauns.lv/LETA

Latvijas BMX riteņbraucēja Veronika Monika Stūriška svētdien Nīderlandē uzvarēja Pasaules kausa ceturtā posma U-23 vecuma grupas sacensībās, izcīnot pirmo vietu otro dienu pēc kārtas.

BMX riteņbraucēja Stūriška divas dienas pēc kārtas...

Pagājušā gada U-23 vecuma grupas čempione Stūriška bija pirmā gan kvalifikācijas braucienā, gan ceturtdaļfinālā, bet pusfinālā viņa ierindojās trešajā pozīcijā, taču ar to pietika, lai sasniegtu finālu, kurā sacentās četras ātrākās sportistes no abiem pusfināliem.

Finālā Stūriška finišēja 35,167 sekundēs un apsteidza tuvāko sekotāju par nepilnām septiņām sekundes desmitdaļām. Otro vietu ieņēma francūziete Tesa Martinesa, bet trešajā pozīcijā ierindojās Beļģijas pārstāve Aiko Gomersa.

Pirmajos divos posmos, kas norisinājās Turcijā, Stūriška izcīnīja devīto un septīto vietu, bet sestdien trešajā posmā viņa bija pirmā.

Vīriešu elites grupas sacensībās Kristens Krīgers priekšsacīkstēs bija ceturtais un iekļuva astotdaļfinālā, kurā finišēja septītajā vietā, neiekļūstot nākamajā kārtā un noslēdzot sacensības 52.pozīcijā.

Pasaules kausā riteņbraucēji krāj punktus 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.