foto: IMAGO/Gribaudi/ImagePhoto
Kantē pievienojas Benzemā nopirkušajai Saūda Arābijas čempionei
Viens no pasaulē labākajiem balsts pussargiem N'golo Kantē.
Futbols
2023. gada 21. jūnijs, 10:50

Kantē pievienojas Benzemā nopirkušajai Saūda Arābijas čempionei

Jauns.lv/LETA

Saūda Arābijas čempionvienība futbolā "Al-Ittihad" trešdien paziņoja par trīs gadu līguma noslēgšanu ar Francijas izlases pussargu N'golo Kantē.

32 gadus vecais Kantē, kurš ir 2018. gada Pasaules kausa ieguvējs un no 2016. gada pārstāv Anglijas premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea", savā jaunajā komandā "Al-Ittihad" pievienojies bijušajam Francijas izlases uzbrucējam Karimam Benzemā.

Kantē karjeras laikā ar Francijas izlasi triumfējis Pasaules kausā un UEFA Nāciju līgā, kā arī sasniedzis Eiropas čempionāta finālu.

Savukārt klubu līmenī Kantē ir divkārtējs premjerlīgas uzvarētājs (pa reizei ar Lesteras "City" un "Chelsea"), bet ar "Chelsea" uzvarēts arī UEFA Čempionu līgā, Eiropas līgā, Pasaules klubu kausā un Anglijas kausā.

Pagājušajā sezonā Kantē traumu dēļ londoniešu rindās premjerlīgā laukumā izgāja vien septiņos mačos, bet kopumā aizvadīja deviņas spēles.

Jau vēstīts, ka "Zelta bumbas" balvas īpašnieks un UEFA 2022. gada spēlētājs Benzemā "Al-Ittihad" pievienojās pirms divām nedēļām.

Jau janvārī citu Saūda Arābijas klubu "Al-Nassr" papildināja Portugāles izlases zvaigzne Krištianu Ronaldu, un tiek ziņots, ka viņa tautietis Rubens Neviss varētu pievienoties "Al-Hilal" komandai.

Tikmēr plaši apspriestā Argentīnas izlases kapteiņa Lioenela Mesi pārcelšanās uz Saūda Arābiju tomēr nenotika un bijušais spāņu granda "Barcelona" un franču Parīzes "Saint-Germain" spēlētājs savu karjeru turpinās ASV, kur pievienojies Maiami "Inter" komandai.