foto: Jānis Asaris/LETA
Drošības apsvērumu dēļ atcelts ERC Latvijas posma otrais ātrumposms
ERC Latvijas posma otrais ātrumposms atcelts pārlieku lielā putekļu apjoma radīto drošības risku dēļ.
Citi sporta veidi
2023. gada 17. jūnijs, 14:42

Drošības apsvērumu dēļ atcelts ERC Latvijas posma otrais ātrumposms

Jauns.lv/LETA

Drošības apsvērumu dēļ sestdien tika nolemts atcelts FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) un Latvijas rallija čempionāta posma otrais ātrumposms, vēsta sacensību organizatori.

Atcelts tika "Tukums 2" posms, kas ir 27,56 kilometrus garš.

"Šāds lēmums ļauj parūpēties par drošu sacensību norisi, visām ekipāžām sestdien paredzētajos grunts ātrumposmos piešķirot divu minūšu starta intervālu – tādējādi samazinot pārlieku lielā putekļu apjoma radītos drošības riskus," teikts paziņojumā.

Organizatori norādīja, ka atbilstoši šim lēmumam pagarināsies kopējais sestdien notiekošo grunts ātrumposmu norises ilgums, līdz ar to pagarinoties arī ceļu slēgšanas laikam par vismaz 50 minūtēm.

Šajā ERC posmā startē arī Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs, kuri piektdien notikušajā kvalifikācijas posmā bija ātrākie.

Pēc trim posmiem Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci ar 48 punktiem ieņem otro vietu kopvērtējumā.

FIA Eiropas rallija čempionāta ceturtā posma "Tet Rally Liepāja" ātrumposmi no 17. līdz 18.jūnijam norisināsies Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā, Liepājā, kā arī Dienvidkurzemes novadā. Sestdien ekipāžas veiks sešus un svētdien četrus ātrumposmus.