foto: ZUMAPRESS.com
Nikaragvas futbola izlase par rupju pārkāpumu izslēgta no CONCACAF Zelta kausa
Nikaragvas futbolisti pēc iekļūšanas Zelta kausā.
Futbols
2023. gada 13. jūnijs, 10:26

Nikaragvas futbola izlase par rupju pārkāpumu izslēgta no CONCACAF Zelta kausa

Jauns.lv/LETA

Nikaragvas futbola izlase izslēgta no šomēnes ieplānotā CONCACAF Zelta kausa, jo starptautiskās spēlēs sastāvā iekļāvusi neatbilstošu spēlētāju, pirmdien paziņoja sacensību rīkotāji.

Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību reģiona futbola asociāciju konfederācija (CONCACAF) savā paziņojumā norāda, ka neatbilstošs spēlētājs Nikaragvas izlases rindās piedalījies vismaz astoņos mačos, tostarp arī CONCACAF Nāciju līgā.

"Ņemot vērā pārkāpuma nopietnību, CONCACAF Disciplinārā komiteja lēmusi par Nikaragvas nacionālās vīriešu izlases izslēgšanu no Zelta kausa," teikts organizācijas paziņojumā.

Tāpat Nikaragvas izlase no CONCACAF Nāciju A līgas pazemināta uz B līgu.

Nikaragvas vietu Zelta kausa turnīrā ieņems Trinidada un Tobago, kas spēlēs A apakšgrupā ar ASV un Jamaikas izlasēm, kā arī vēl nenosauktu ceturto valstsvienību.

CONCACAF Zelta kauss tiek rīkots reizi divos gados. Šogad tas no 24. jūnija līdz 16. jūlijam norisināsies ASV un Kanādā.

2021.gadā par CONCACAF Zelta kausa ieguvējiem septīto reizi vēsturē kļuva ASV izlase, kas finālā ar 1:0 pārspēja iepriekšējo čempioni Meksiku.

Turnīrā līdz šim uzvarējušas tikai trīs valstu komandas - Meksikai ir astoņi tituli, ASV - septiņi, bet Kanādai - viens.