foto: FIBA 3x3
Latvijas 3x3 basketbolistēm neizdodas kvalificēties Eiropas kausam
Anita Miķelsone caurgājienā.
Basketbols
2023. gada 11. jūnijs, 14:13

Latvijas 3x3 basketbolistēm neizdodas kvalificēties Eiropas kausam

Jauns.lv/LETA

Latvijas 3x3 sieviešu basketbola izlase, kuras sastāvā spēlē Paula Mauriņa, Anita Miķelsone, Ieva Korzāne un Luīze Šepte, svētdien Bratislavā cieta divus zaudējumus Eiropas kausa kvalifikācijas turnīra mačos, zaudējot cerības kvalificēties finālturnīram.

Latvija, kas turnīrā izsēta ar sesto numuru, B grupā sestdien ar 21:15 pieveica Gruziju (10.).

Šepte guva septiņus punktus, četrus sakrājot no soda metienu līnijas, pa sešiem punktiem sakrāja Mauriņa un Korzāne, bet Miķelsone spēli beidza ar diviem punktiem.

Gruzijas vienībā astoņus punktus sakrāja Ana Kavtaradze.

Svētdien ar 12:19 nācās piekāpties Ungārijai (2.).

Miķelsone guva piecus, Mauriņa un Korzāne - pa trim punktiem, bet Šepte - vienu punktu.

Pretiniecēm astoņus punktus guva Klaudija Papa.

Svētdien grupas pēdējā mačā latvietes ar 9:19 piedzīvoja sagrāvi cīņā ar Čehiju (3.).

Miķelsone guva četrus punktus, trīs no tiem sakrājot no soda metienu līnijas, pa diviem punktiem guva Šepte un Korzāne, bet viens punkts Mauriņas kontā.

Latvija jau zaudējusi izredzes kvalificēties finālturnīram.

Ungārijai ir trīs uzvaras tikpat spēlēs, divus panākumus trijos mačos izcīnījusi Čehija, bet četros - Latvija, trijās spēlēs viena uzvara ir Turcijai, bet tikai zaudējumi - Gruzijai.

Jau ziņots, ka sestdien Latvijas izlase līdzīgā spēlē ar 9:7 uzvarēja Turciju (7.).

Grupas uzvarētājas iegūs ceļazīmi uz finālturnīru. Otrās vietas ieguvējas svētdien plkst.20.10 par ceļazīmi cīnīsies ar otrās vietas ieguvējām A grupā (Polija, Austrija, Grieķija, Slovākija, Portugāle).

Turnīrā desmit valstu komandas cīnās par trijām ceļazīmēm uz finālturnīru.

Gatavošanās procesu, kurā tika aizvadītas pārbaudes spēles ar Lietuvas un Igaunijas komandām, pārraudzīja 3×3 izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, bet treniņus vadīja Anda Eibele.

Eiropas kausa izcīņas finālturnīrs no 5. līdz 8.septembrim notiks Jeruzalemē. Latvijas vīriešu komandai jau ir garantēta vieta finālturnīrā.

Latvijas sieviešu izlase Eiropas kausa izcīņas finālturnīrā līdz šim startējusi divas reizes. 2014.gadā komanda ierindojās sestajā vietā, bet 2019.gadā Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne izcīnīja bronzas medaļas. 2021. un 2022.gadā Latvijai neizdevās pārvarēt kvalifikācijas slieksni.