foto: REUTERS/SCANPIX
Mančestras "City" triumfē britu FA Kausā
Par mača varoni kļuva Ilkajs Gindoans, kurš guva divus vārtus.
Futbols
2023. gada 3. jūnijs, 19:17

Mančestras "City" triumfē britu FA Kausā

Jauns.lv/LETA

Pateicoties Ilkaja Gindoana diviem gūtiem vārtiem, Mančestras "City" komanda sestdien triumfēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) Kausā un kļuva par septiņkārtēju šīs trofejas ieguvēju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vemblija stadionā notikušajā finālspēlē "City" divu Mančestras komandu derbijā ar 2:1 (1:1) pārspēja "United" vienību.

Jau spēles 14.sekundē Gindoans raidīja bumbu "United" vārtos un panāca 1:0. Uzbrukumu ar tālu piespēli ievadīja "City" vārtsargs Štefans Ortega, bet tā noslēgumā pēc Kevina de Breines piespēles Gindoans vienā pieskārienā izpildīja precīzu sitienu ārpus soda laukuma robežām.

Iepriekšējais rekords visātrāk gūtajos vārtos FA Kausa finālā piederēja Luī Sahā, kurš 2009.gada fināla 25.sekundē guva vārtus Liverpūles "Everton" labā.

Pirmā puslaika otrajā pusē pēc Džeka Grīliša pārkāpuma uz "City" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru 33.minūtē realizēja Brunu Fernandešs - 1:1. Tomēr spēles 51.minūtē Gindoans ar vēl vienu sitienu aiz soda laukuma līnijas panāca 2:1 "City" labā, arī šajos vārtos asistējot de Breinem.

Mančestras "City" kausa izcīņā uzvarējusi arī 1904., 1934., 1956., 1969., 2011. un 2019.gadā. Žuzepa Gvardiolas vadītā komanda šosezon uzvarēja Anglijas premjerlīgā un sezonu var noslēgt ar trīs tituliem, ja pēc nedēļas UEFA Čempionu līgas finālā uzvarēs Milānas "Inter".

Mančestras "United" Anglijas kausā uzvarējusi 12 reizes jeb divas mazāk par rekordisti Londonas "Arsenal". Pēdējo reizi "sarkanie velni" FA Kausu ieguva 2016.gadā.