foto: Pixathlon/Shutterstock/ Vida Press
Samoilovs/Šmēdiņš izcīna ceturto vietu Hamburgas "King of the Court" sacensībās
Aleksandrs Samoilovs.
Citi sporta veidi
2023. gada 29. maijs, 11:19

Samoilovs/Šmēdiņš izcīna ceturto vietu Hamburgas "King of the Court" sacensībās

Jauns.lv/LETA

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš svētdien Hamburgā ierindojās ceturtajā vietā "King of the Court" sacensību finālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Samoilovs/Šmēdiņš fināla pirmajā kārtā ieguva četrus punktus un ierindojās ceturtajā vietā, apsteidzot igauņus Martu Tīsāru un Kusti Nilvaku ar diviem punktiem.

Otrajā kārtā latvieši palika pēdējie, nopelnot piecus punktus un beidzot sacensības ceturtajā vietā. Ar tikpat punktiem pēdējā fināla kārtā iekļuva čīlieši Estevans un Marko Grimalti, kuri ar 18 punktiem bija uzvarējuši pirmajā kārtā.

Triju spēcīgāko duetu cīņā ar 15 punktiem uzvarēja visu iespējamo lielo sacensību uzvarētāji norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums.

Otrie ar septiņiem punktiem bija Grimalti, trešie ar vienu punktu - nīderlandieši Joriks de Grots un Leons Luini.

Jau ziņots, ka sestdien grupu turnīrā Latvijas duets C grupā vispirms ar četriem punktiem bija ceturtais, bet pēc tam ar attiecīgi desmit un diviem punktiem ieņēma otro vietu, kvalificējoties otrajai kārtai.

Otrās kārtas sacensībās latvieši sāka ar sešiem punktiem un otro vietu, bet turpināja ar 16 punktiem un pirmo vietu, iekļūstot finālā.

"King of the Court" turnīros pretinieki spēlē 15 minūšu maču. Spēles laukuma viena puse tiek dēvēta par "karaļa" pusi. Šajā pusē spēlējošais duets uzņem servi, tādējādi iegūstot nelielas priekšrocības. Laukumu pamet izspēli zaudējušie, viņu vietā stājoties nākamajam pārim. "Karaļa" pusē duets turpina spēlēt, līdz zaudē izspēli. Pēc katra 15 minūšu raunda viens vai vairāki mazāk punktus nopelnījušie dueti izstājas no turpmākajām sacensībām.