foto: Jim Rassol-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
"Celtics" izdodas pagarināt NBA Austrumu konferences finālu
Džeisons Teitums uzbrukumā pret Džimiju Batleru.
Basketbols
2023. gada 24. maijs, 09:50

"Celtics" izdodas pagarināt NBA Austrumu konferences finālu

Jauns.lv/LETA

Pirmo uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pusfinālā otrdien izcīnīja Bostonas "Celtics" vienība, kas viesos ar 116:99 (23:29, 27:27, 38:23, 28:20) pieveica Maiami "Heat" komandu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sērijā līdz četrām uzvarām "Heat" Austrumu konferences finālā saglabā vadību ar 3-1. Nākamā spēle notiks ceturtdien Bostonā.

Uzvarētāju labā 33 punktus guva Džeisons Teitums, kura kontā arī 11 izcīnītas atlēkušās bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles. 17 punktus "Celtics" labā guva Džeilens Brauns, bet 16 - Deriks Vaits.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Džimijs Batlers, 17 punktus guva Geibs Vinsents, bet 16 - Keilebs Mārtins.

Maiami vienība joprojām var kļūt par tikai otro ar astoto numuru izsēto komandu, kas jelkad sasniegusi NBA finālu. Sērijas piektā spēle notiks ceturtdien Bostonā.

Jau ziņots, ka Rietumu konferences finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-0 pieveica  Losandželosas "Lakers" vienību, pirmo reizi sasniedzot līgas finālu.

Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas "Warriors" vienība, kas finālā ar 4-2 pārspēja Bostonas "Celtics" komandu.