foto: Omar Arnau/Shutterstock/ Vida Press
Spānijā aizturētas četras personas saistībā ar Vinisiusa Žuniora rasistiskas lelles pakāršanu
Viens no Madrides "Real" līderiem Vinisiuss Žuniors.
Futbols
2023. gada 23. maijs, 16:10

Spānijā aizturētas četras personas saistībā ar Vinisiusa Žuniora rasistiskas lelles pakāršanu

Jauns.lv

Spānijā aizturētas četras personas saistībā ar janvārī notikušo Madrides "Real" futbolista Vinisiusa Žuniora lelles izkāršanu uz tilta Madridē, informē Spānijas policija.

Vēl trīs personas otrdien tika aizturētas saistībā ar nedēļas nogalē Valensijā notikušo Spānijas čempionāta maču, kurā Vinisiusa virzienā tika veltīti rasistiski apvainojumi.

Lelle tika izkārta pirms "Real" un "Atletico" Madrides derbija Spānijas kausā un līdzās tai bija plakāts ar saukli "Madride ienīst "Real"". Šādu saukli izmanto viena no "Atletico" ultru grupām, taču tā noliedza savu saistību ar šo incidentu.

Aizturētās personas ir vecumā no 19 līdz 24 gadiem, un, kā ziņo Spānijas mediji, daži no viņiem tomēr ir "Atletico" ultras.

22 gadus vecais uzbrucējs Vinisiuss, kurš ir melnādains, vairākkārt saskāries ar rasistiskām izpausmēm pret futbolistu, jo īpaši šajā sezonā pēc tam, kad vārtu guvumus sāka atzīmēt ar deju.

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Valencia" un Madrides "Real" mačs Valensijā tika uz laiku pārtraukts pēc tam, kad Vinisiuss apgalvoja, ka viens no līdzjutējiem viņu nosauca par pērtiķi un izdvesa pērtiķim līdzīgas skaņas.  "Valencia" šo skatītāju diskvalificējusi uz mūžu.

Savukārt "Real" vērsusies prokuratūrā, lai ierosina lietu par naida noziegumu. Spānijas futbola līga ir iesniegusi kopumā deviņas kriminālsūdzības par rasistiskiem uzbrukumiem Vinisiusam.

Brazīliešu futbolists šosezon 54 spēlēs izcēlies ar 23 gūtiem vārtiem.