foto: Simon Davies/ProSports/Shutterstock/ Vida Press
Ņūkāslas "United" pēc 20 gadu pārtraukuma atgriežas UEFA Čempionu līgā
Īpašnieku maiņa atgriezusi Ņūkāslas "United" kādreizējo spozmi.
Futbols
2023. gada 23. maijs, 10:16

Ņūkāslas "United" pēc 20 gadu pārtraukuma atgriežas UEFA Čempionu līgā

Jauns.lv/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Ņūkāslas "United" pirmdien nodrošināja atgriešanos UEFA Čempionu līgā pēc 20 gadu pārtraukuma.

Ņūkāslas "United" premjerlīgas priekšpēdējās, 37. kārtas spēlē mājās cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Lesteras "City" un nodrošināja vismaz ceturto vietu turnīra tabulā.

Viesiem bija iespēja izraut uzvaru, taču otrā puslaika kompensācijas laikā vārtsargs Niks Poups liedza Timotī Kastaņam raidīt bumbu vārtos, saglabājot 0:0 uz rezultāta tablo. Tuvu uzvarai bija arī mājinieki, jo Kelams Vilsons un Migels Almirons abi trāpīja pa vārtu konstrukciju. 

Ņūkāslas klubs UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā pēdējo reizi spēlēja pirms 20 sezonām. 2003./2004. gada sezonā "United" nepārvarēja kvalifikācijas trešo kārtu.

Kluba panākumus ievērojami sekmēja tā pārdošana Saūdas Arābijas vadītajam konsorcijam, kas krietni palielināja sporta komandas rocību un uzlabot sastāvu. Jādomā, ka Ņūkāsla pie sasniegtā neapstāsies.

Anglijas čempiontitulu jau nodrošinājusi Mančestras "City", kas 36 spēlēs iekrājusi 88 punktus. 81 punkts 37 mačos ir Londonas "Arsenal", bet trešā ar 70 punktiem ir Ņūkāslas "United", kas par punktu apsteidz Mančestras "United". 2016. gada čempione Lesteras "City" savukārt cīnās par palikšanu premjerlīgā, no drošības zonas atpaliekot vienu punktu.