foto: pressinphoto/Sipa USA/ Vida Press
"Barcelona" futbolisti sūta sveicienu līdzjutējiem Krievijā, solot drīzu tikšanos
"Barcelona" pussargs Serhi Roberto.
Futbols
2023. gada 22. maijs, 15:31

"Barcelona" futbolisti sūta sveicienu līdzjutējiem Krievijā, solot drīzu tikšanos

Jauns.lv/LETA

Vairāki Ukrainas futbola klubi nosodījuši "Barcelona" futbolistu Alehandro Baldes un Serhi Roberto video sveicienu līdzjutējiem Krievijā.

Aizsargs Balde sveicina visus komandas līdzjutējus Krievijā, solot drīzu tikšanos, savukārt pussargs Roberto saka paldies par atbalstu un pauž cerību, ka kopā ar faniem izcīnīs vēl daudz titulus. Video vispirms tika izplatīts "La Liga" pārraižu tiesību turētājas "Telegram" kanālā.

Publiskos paziņojumos futbolistu sveicienus nosodījuši vairāki Ukrainas futbola klubi. Doneckas "Šahtar" prezidents Serhijs Palkins paziņojumā norāda, ka Baldes un Roberto komandas biedrs Roberts Levandovskis, pretēji saviem kolēģiem, vairākkārt paudis atbalstu Ukrainas tautai.

"Un tad mēs redzam šos futbolistus, kuri pārstāv vienu no pasaules labākajiem klubiem, vēršoties pie Krievijas līdzjutējiem, kā arī paužot pateicību un atbalstu. Uztveram to kā nepieņemamu un amorālu rīcību. Neviena uzvara futbola laukumā nav vērtīgāka par bērna dzīvību, futbola tirgū nopelnītā nauda nav svarīgāka par izpostītām pilsētām un salauztām cilvēku dzīvēm," teikts Palkina paziņojumā.

Palkins arī pauž cerību, ka "Barcelona" klubā ir izpratne par to, ka šajos apstākļos šāda rīcība ir pilnībā nepieņemama. "Šahtar" arī sagaida, ka "Barcelona" atzīs savu kļūdu un izvairīsies no šādiem paziņojumiem nākotnē.

Krievijas futbola klubi un izlases pašlaik ir izslēgti no starptautiskām sacensībām, taču Baltkrievijas valstsvienībām un komandām ir ļauts piedalīties turnīros.