foto: Getty Images via AFP
"Panthers" Stenlija kausa pusfinālu sāk ar uzvaru
Lai noskaidrotu mača uzvarētāju, Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" aizvadīja sesto garāko spēli NHL vēsturē.
Hokejs
2023. gada 19. maijs, 11:04

"Panthers" Stenlija kausa pusfinālu sāk ar uzvaru

Jauns.lv/LETA

Floridas "Panthers" ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfināla sērijas pirmajā mačā izcīnīja uzvaru ceturtajā pagarinājumā, aizvadot sesto garāko spēli NHL vēsturē

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Panthers" viesos ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) ceturtajā pagarinājumā guva panākumu pār Karolīnas "Hurricanes" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Pirmajā trešdaļā mājiniekus vadībā izvirzīja Sets Džārviss, kurš guva vārtus vairākumā, bet otrajā periodā "Panthers" atbildēja ar diviem vārtiem un pārņēma iniciatīvu, precīziem esot Aleksandram Barkovam un Kārteram Verhegem.

Savukārt trešajā periodā laukuma saimniekiem izdevās gūt vēl vienus vārtus vairākumā un izlīdzināt rezultātu, šoreiz Floridas komandas vārtos ripu raidot Stefanam Nēsenam.

Pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti 2:2, vajadzēja četrus pagarinājumus, lai noskaidrotu spēles uzvarētāju. Ceturtā pagarinājuma izskaņā jeb 140.spēles minūtē uzvaru nesošos vārtus guva Metjū Tkačaks.

"Panthers" vārtos Sergejs Bobrovskis atvairīja 63 metienus, kamēr Karolīnas vienības vārtus sargāja Frederiks Anderesens, kurš tika galā ar 57 ripām, kas tika mestas pa "Hurricanes" vārtiem.

"Hurricanes" pirms tam sāka Stenlija kausa izcīņu ar uzvaru pār Ņujorkas "Islanders" ar 4-2, bet otrajā kārtā ar 4-1 pārspēja Ņūdžersijas "Devils". Savukārt "Panthers" pirmajā kārtā ar 4-3 bija pārāka pār Bostonas "Bruins", kam sekoja panākums pār Toronto "Maple Leafs" ar 4-1.

Otrā pusfinālā Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" stāsies pretī Dalasas "Stars".