PČ hokejā: Kanāda pret Slovākiju. Rīga, 15.05.2023

Kanādas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta mačā Rīgā tika pie uzvaras pēcspēles metienos. B grupas spēlē Kanāda ar 2:1 ...

gallery icon
Hokejs
2023. gada 15. maijs, 19:35

VIDEO: Kanāda pēcspēles metienos pieveic Slovākiju

Jauns.lv/LETA

Kanādas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta mačā Rīgā tika pie uzvaras pēcspēles metienos. B grupas spēlē Kanāda ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Slovākiju.

Uz kanādieša Džeika Neiborsa astotajā minūtē gūtajiem vārtiem slovāki atbildēja ar 17.minūtē vairākumā gūtajiem Petera Cehlārika "golu".

Pagarinājumā vārti netika gūti, un arī pēcspēles metienos nepietika ar piecām metienu sērijām, lai noskaidrotu uzvaru. Tikai astotajā sērijā Džeks Kvinns dabūja ripu slovāku vārtos, bet Martins Hromjaks savu iespēju neizmantoja, kanādiešiem pēcspēles metienos uzvarot ar 3:2.

Kanādieši krietni vairāk meta pa vārtiem, šajā rādītājā slovākus pirmajos divos periodos pārspējot ar 31:13, bet visā spēlē šis rādītājs bija 43:24 uzvarētāju labā.

Kanādas vārtos 65 minūšu laikā Sems Montambū atvairīja 23 metienus, bet pretējā laukuma pusē Samuels Hlavajs atvairīja 42 metienus.

B grupā astoņi punkti trijās cīņās ir Kanādai, seši punkti divās spēlēs ir Šveicei un Čehijai, bet četrus punktus trijās cīņās ieguvusi Slovākija. Divās spēlēs divus punktus iekrājusi Kazahstāna, viens punkts ir Norvēģijai, bet bez punktiem ir Slovēnija un Latvija.