foto: Edijs Pālens/LETA
Šveice čempionātu iesāk ar slovēņu sagraušanu; Francija pagarinājumā izrauj uzvaru pār Austriju
Šveices izlases hokejisti atzīmē vārtu guvumu mačā pret Slovēniju.
Hokejs
2023. gada 13. maijs, 14:56

Šveice čempionātu iesāk ar slovēņu sagraušanu; Francija pagarinājumā izrauj uzvaru pār Austriju

Jauns.lv/LETA

Šveices un Francijas vīriešu hokeja izlases sestdien Rīgā un Tamperē savās pirmajās pasaules čempionāta spēlēs uzvarēja attiecīgi Slovēniju un Austriju.

Šveices hokejisti "Arēnā Rīga" notikušajā B apakšgrupas duelī ar rezultātu 7:0 (2:0, 1:0, 4:0).

Līdz 13.minūtes beigām slovēņi nosargāja savus vārtus neskartus, bet tad Deniss Malgins vairākumā panāca 1:0. Pēc 33 sekundēm Janis Mozers nostiprināja šveiciešu pārsvaru, bet turpmākajos divos periodos vēl pa ripai slovēņu vārtos iemeta Nīno Nīderraiters, Malgins, Kalvins Tirkaufs vairākumos, kā arī Marko Miranda un Kristofers Berči vienādos sastāvos.

PČ Šveice sagrauj Slovēniju 13.05.2023

Pasaules hokeja čempionāta spēle starp Šveices un Slovēnijas valstsvienībām ''Arēnā Rīga''.

gallery icon

Malgins maču noslēdza ar trīs rezultativitātes punktiem. Šveices izlases vārtsargs Leonardo Dženoni atvairīja visus 17 metienus, kamēr pa Kaspera Grošeļa vārtiem tika mests 36 reizes.

Pēc pirmajām spēlēm B apakšgrupā pa trīs punktiem ir Kanādai, Šveicei un Čehijai, bet bez punktiem ir Slovākija, Slovēnija un Latvija. Norvēģija un Kazahstāna sestdien aizvadīs savu pirmo maču.

Savukārt Francija A apakšgrupas mačā uzvarēja ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0), panākumu nodrošinot papildlaikā.

Pirmie vārti tika gūti 31 sekundi pirms pirmā perioda beigām, kad izcēlās Tims Bozons, bet trešās trešdaļas septītajā minūtē 1:1 panāca Tomass Rafls. Papildlaika 39.sekundē francūžiem uzvaru izrāva Saša Treljē.

Uzvaru gan aizēnoja Francijas izlases līdera Aleksandra Teksjē trešajā periodā nopelnītais 5+20 minūšu sods, kura dēļ viņš, iespējams, saņems viena vai vairāku maču diskvalifikāciju.

A apakšgrupā pa trīs punktiem ir ASV un Zviedrijai, divi punkti Francija, viens - Austrijai, bet pirmajos dueļos pie punktiem neizdevās tikt Vācijai un Somijai. Šajā grupā nūjas krustos arī Ungārija un Dānija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.