Dāvis Bertāns vēlreiz pārrāvis krusteniskās saites. VIDEO
Dāvim Bertānam bez spēlēšanas būs jāiztiek vismaz sešus mēnešus.
Basketbols
2015. gada 27. marts, 11:19

Dāvis Bertāns vēlreiz pārrāvis krusteniskās saites. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns smagas traumas dēļ nevarēs spēlēt vismaz pusgadu, piektdien pavēstīja viņa aģents Artūrs Kalnītis.

Latviešu uzbrucējs pārrāvis labās kājas ceļgala krusteniskās saites, kas viņam liegs doties laukumā aptuveni 6-8 mēnešus. Līdz ar to spēlētājs, visticamāk, izlaidīs šoruden gaidāmo Eiropas čempionāta finālturnīru, kura spēles notiks arī Rīgā.

"Dažkārt sportista dzīve ir nežēlīga, tomēr tas mani neapturēs un pat nepiebremzēs. Apbrīnojami saprast, cik daudz lielisku cilvēku ir man apkārt," savā tvitera kontā ierakstījis basketbolists.

Kā zināms, Bertāns jau 2013.gada jūnijā, sezonas pēdējā mačā, pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Laukumā viņš atgriezās vien nākamā gada martā.

Traumu Spānijas komandu Vitorijas "Laboral Kutxa" pārstāvošais Bertāns guva ceturtdien otrā posma duelī ar Itālijas vienību Milānas "EA7 Emporio Armani". Bertāns maču sāka savas komandas sākumsastāvā, bet jau ceturtās minūtes ievadā pēc caurgājiena nokrita, turklāt jau kritiena laikā saķēra ceļgalu.

Aizvadītajā mačā "Laboral Kutxa" cieta neveiksmi izbraukumā ar 85:99.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā Bertāns piedalījās 22 spēlēs, kurās vidēji guva 11 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas.

Pirms pievienošanās "Laboral Kutxa" komandai Dāvis Bertāns divus gadus pārstāvēja Serbijas klubu Belgradas "Partizan".

Kā zināms, Bertānu 2011. gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42. numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kuram uz latvieti joprojām pieder tiesības. Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Dāvis Bertāns vēlreiz pārrauj krusteniskās saites - video:

LETA / Foto: EPA/LETA