foto: imago/Sportimage
"Everton" un "Nottingham Forest" izcīna svarīgas uzvaras, lai saglabātu vietu premjerlīgā
"Everton" futbolisti priecājas par panākumu.
Futbols
2023. gada 9. maijs, 12:25

"Everton" un "Nottingham Forest" izcīna svarīgas uzvaras, lai saglabātu vietu premjerlīgā

Jauns.lv/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas 35.kārtas spēlēs svarīgas uzvaras pirmdien izcīnīja Liverpūles "Everton" un "Nottingham Forest" vienības, kas ļāvis komandām atstāt izkrišanas zonu.

"Everton" negaidīti ar 5:1 (3:0) viesos sagrāva Braitonas un Havas "Albion", kas turpina cīņu par iekļūšanu premjerlīgas labāko sešiniekā, savukārt "Nottingham Forest" savā laukumā spraigā spēlē ar 4:3 (3:1) pārspēja pēdējā vietā esošo "Southampton".

"Everton" panākuma pamatā bija teicamā spēle pretuzbrukumos, jo komanda bumbu kontrolēja vien 22% no spēles laika. Pa diviem vārtiem liverpūliešu labā guva Abdulaje Dukurē un Dvaits Maknīls, bet reizi savos vārtos bumbu ieraidīja "Albion" vārtsargs Džeisons Stīls.

Mājinieku sastāvā vienīgos vārtus guva Aleksis Makalisters.

Savukārt "Nottingham Forest" rindās mačā ar "Southampton" divreiz izcēlās Taivo Avoniji, bet pa reizei - Morgans Gibss-Vaits un Danilu. Viesiem vārtus guva Karloss Alkarass, Ljanku un Džeims Vords-Prouss.

Vēl vienā pirmdienas spēlē Londonas "Fulham" ar 5:3 (3:0) pārspēja Lesteras "City".

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Vilians un Toms Kērnijs, bet reizi precīzs bija Karloss Vinisiuss, kamēr Lesteras kluba rindās ar diviem trāpīgiem sitieniem izcēlās Hārvijs Bārnss, bet reizi precīzs bija Džeimss Medisons.

"Nottingham Forest" pēc panākuma ar 33 punktiem 35 mačos pakāpāš uz 16.pozīciju 20 komandu konkurencē, bet "Everton" ar 32 punktiem tagad ir 17. vietā. Izkrišanas zonā nonākušas Lesteras "City, kurai paliek 30 punkti un 18.vieta, kā arī Līdsas "United" - 30 punkti un 19.pozīcija. "Southampton" ar 24 punktiem ir pēdējā un saglabā vairs tikai teorētiskas iespējas uz palikšanu premjerlīgā.