foto: AFP/Scanpix
Tiešām "Chelsea" varētu izlidot no premjerlīgas? Lemparda vadībā komanda zaudē sesto spēli pēc kārtas
Frenka Lemparda dienas "Chelsea" trenera amatā ir skaitītas
Futbols
2023. gada 3. maijs, 00:37

Tiešām "Chelsea" varētu izlidot no premjerlīgas? Lemparda vadībā komanda zaudē sesto spēli pēc kārtas

Jauns.lv/LETA

Londonas "Arsenal" otrdien Anglijas futbola premjerlīgas 34.kārtas mačā Londonas derbijā ar 3:1 (3:0) izcīnīja uzvaru pār "Chelsea" un turnīra tabulā pakāpās uz pirmo vietu, bet pretinieki jau zaudējuši visās sešās spēlēs sava bijušā pussarga Frenka Lemparda vadībā un ar šādu sniegumu tuvojas izlidošanas zonai.

Laukuma saimnieki 18. minūtē veiksmīgi izmantoja "Chelsea" kļūdu aizsardzībā un izvirzījās vadībā ar 1:0, ar spēcīgu sitienu viesu vārtsargu pārspējot Martinam Ēdegoram.

Savukārt 13 minūtes pēc pirmā vārtu guvuma Ēdegoram izdevās līdzīgā manierē gūt vēl vienus vārtus, dubultojot mājinieku pārsvaru un otro reizi pie rezultatīvas piespēles tiekot Granitam Džakam.

"Arsenal" turpināja laukumā rādīt pārliecinošu sniegumu un tikai trīs minūtes pēc otrajiem vārtiem precīzs bija Gabriels Žezuss, kurš panāca 3:0 mājinieku labā.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām 20 minūtēm Noni Madueke veiksmīgi ierāvās soda laukumā un raidīja bumbu "Arsenal" vārtos, samazinot "Chelsea" deficītu līdz diviem precīziem sitieniem, taču atlikušajā spēles daļā neviena no komandām vairs vārtus neguva.

"Chelsea" premjerlīgā nav spējusi izcīnīt uzvaru kopš marta sākuma, piecos mačos zaudējot un divas spēles noslēdzot neizšķirti. Savukārt "Arsenal" pirms šī mača bija četru neuzvarēto spēļu sērija, kuru izdevās pārtraukt.

"Arsenal" komanda 34 mačos tikusi pie 78 punktiem un pēc panākuma turnīra tabulā izvirzījās pirmajā vietā, par diviem punktiem apsteidzot Mančestras "City" vienību, kurai ir vēl divas spēles rezervē. Savukārt titulēto "Chelsea" no bīstamās izlidošanas zonas šķir nieka 9 punkti.