Basketbols
2023. gada 29. aprīlis, 09:19

Banki vadītā Latvijas vīriešu izlase izlozē uzzinās pretinieces Pasaules kausa apakšgrupā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien paredzētajā izlozē uzzinās savas pretinieces Pasaules kausa finālturnīra apakšgrupā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izloze Filipīnu galvaspilsētā Manilā sāksies plkst.14.30 pēc Latvijas laika un tiešraidē būs vērojama televīzijas kanālā TV6 un Latvijas Basketbola savienības "YouTube" kontā.

Pirms izlozes Latvija tika iekļauta sestajā grozā kopā ar Ķīnas, Meksikas un Gruzijas valstsvienībām.

foto: Zane Bitere/LETA
Pirms izlozes Latvijas basketbola izlase tika iekļauta sestajā grozā.

32 Pasaules kausam kvalificējušās valstsvienības pirms izlozes, ņemot vērā vietu FIBA rangā un ģeogrāfisko principu, tika sadalītas astoņos grozos. Jau pirms izlozes skaidrs, ka ASV spēlēs Filipīnās, Slovēnija aizvadīs mačus Japānā, bet Kanāda spēkosies Indonēzijā.

Visas izlases izlozē tiks sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām komandām.

Latvijas-Grieķijas basketbola spēle, kuru vērot bija ieradušās vietējās prominences

Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas jau bija nodrošinājusi ceļazīmi uz 2023.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīru, pirmdien kvalifikācijas cikla pēdējā spēlē ...

gallery icon
139

Sestā groza komandām pretiniekos var tikt ielozētas izlases no otrā (Francija, Serbija, Slovēnija, Lietuva), ceturtā (Kanāda, Venecuēla, Melnkalne un Puertoriko) un astotā (Libāna, Ēģipte, Dienvidsudāna un Kaboverde) groza, taču jāņem vērā arī noteikums, ka vienā apakšgrupā nevar būt vairāk par divām komandām no Eiropas. Ja Latvijas izlasi ielozēs kopā ar Slovēniju, tad Lukas Banki vadītā komanda spēlēs Okinavā, bet, ja kopā ar Kanādu, tad pirmajā posmā būs jāspēlē Džakartā.

Pirmajā grozā iekļautas Filipīnas, Spānija, ASV un Austrālija, trešajā grozā - Grieķija, Itālija, Vācija un Brazīlija, piektajā grozā - Irāna, Dominikāna, Somija un Jaunzēlande, bet septītajā grozā - Jordānija, Japāna, Angola un Kotdivuāra.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.