foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas basketbola izlase uzzinājusi potenciālos pretiniekus Pasaules kausā
Latvijas vīriešu basketbola izlasei no otrā groz pretī stāsies Slovēnija, Lietuva, Francija vai Serbija - visas izlases, kuras uz Pasaules kausu dosies, lai cīnītos par medaļām.
Basketbols
2023. gada 21. aprīlis, 15:06

Latvijas basketbola izlase uzzinājusi potenciālos pretiniekus Pasaules kausā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirms nākamnedēļ gaidāmās Pasaules kausa grupu izlozes iekļauta sestajā grozā kopā ar Ķīnas, Meksikas un Gruzijas valstsvienībām.

Pasaules kausa grupu izloze paredzēta 29. aprīlī Filipīnu galvaspilsētā Manilā un tā sāksies plkst.14.30 pēc Latvijas laika.

32 Pasaules kausam kvalificējušās valstsvienības pirms izlozes, ņemot vērā vietu FIBA rangā un ģeogrāfisko principu, tika sadalītas astoņos grozos. Tāpat jau pirms izlozes skaidrs, ka ASV spēlēs Filipīnās, Slovēnija aizvadīs mačus Japānā, bet Kanāda spēkosies Indonēzijā.

Visas izlases tiks izlozē tiks sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā no tām.

Sestā groza komandām pretiniekos var tikt ielozētas izlases no otrā (Francija, Serbija, Slovēnija, Lietuva), ceturtā (Kanāda, Venecuēla, Melnkalne un Puertoriko) un astotā (Libāna, Ēģipte, Dienvidsudāna un Kaboverde) groza, taču jāņem vērā arī noteikums, ka vienā apakšgrupā nevar būt vairāk par divām komandām no Eiropas. Ja Latvijas izlasi ielozēs kopā ar Slovēniju, tad Lukas Banki vadītā komanda spēlēs Okinavā, bet, ja kopā ar Kanādu, tad pirmajā posmā būs jāspēlē Džakartā. 

Pirmajā grozā iekļautas Filipīnas, Spānija, ASV un Austrālija, trešajā grozā - Grieķija, Itālija, Vācija un Brazīlija, piektajā grozā - Irāna, Dominikāna, Somija un Jaunzēlande, bet septītajā grozā - Jordānija, Japāna, Angola un Kotdivuāra.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.