foto: Edijs Pālens/LETA
15 operācijas pārcietušais Karsums: mani allaž pataisīja par grēkāzi
Ilggadējais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums Pekinas lidostā pēc 2022. gada olimpiskajām spēlēm, kurās viņš tā arī nepiedalījās saslimšanas ar Covid-19 dēļ.
Hokejs
2023. gada 21. aprīlis, 11:53

15 operācijas pārcietušais Karsums: mani allaž pataisīja par grēkāzi

Jauns.lv

Bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums karjeras laikā jau pārcietis aptuveni 15 operācijas, kas bieži vien liedza spēlēt pasaules čempionātā. Intervijā aprīļa “Sporta Avīzei” uzbrucējs pauž nožēlu, ka šī iemesla dēļ viņš gandrīz katru pavasari kļuva par grēkāzi.

Karsums stāsta, ka pirmoreiz meniska traumu guva laikā, kad spēlēja Amerikas Hokeja līgā un tieši celim vien bijis jāveic aptuveni desmit operāciju, bet kopā to skaits sasniedzis 15. “Tur ir traumēts menisks, bet skrimšļi berzējas. Ja regulāri netīrītu, es noteikti nevarētu spēlēt,” uzsver hokejists, sakot paldies dakteriem un īpaši Valdim Andersonam, ka, neraugoties uz visām veselības problēmām, arī 37 gadu vecumā spēj turpināt karjeru.

Tomēr uzbrucējs, kurš pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm paziņoja par karjeras beigām izlasē, piedalījās vien piecos pasaules čempionātos, ierasti startēt liedzot tieši gaidāmajai kārtējai ceļgala artroskopijai. “Tā bija katru gadu, kad nācās taisīt operāciju,” Karsums saka par viņam piedēvēto grēkāža lomu. “Es tēlojot un negribot spēlēt. Cirks! Uz ielas neviens nenāca klāt jautāt, kāpēc tēloju. Gudri rakstīt avīzē mēs visi mākam, bet pateikt sejā nevaram. Ja vēlējos pagarināt hokejista karjeru, man vajadzēja taisīt operācijas. To darīt pēc čempionāta vairs nebija laika, jo būtu grūti sagatavoties sezonai un līgumu arī neviens vairs nedotu. Es neko nevarēju ietekmēt.”

Nupat aizvadīto sezonu 37 gadus vecais Karsums pavadīja Slovākijas čempionātā, ar 36 (18+18) iekrātajiem punktiem kļūstot par “Liptovsky Mikulas” komandas rezultatīvāko spēlētāju. Viņa spēles stils kļuvis saudzīgāks ķermenim, tāpēc šobrīd hokejists par veselības problēmām nesūdzas un ir apņēmības pilns karjeru turpināt vēl pāris sezonu.

Plašu interviju ar Karsumu, kurā viņš stāsta arī, kā bija spēlēt kopā ar Bredu Maršānu un Davidu Krejči, kā viņš jutās Pekinas olimpiskajās spēlēs, visu turnīru atrodoties izolācijā no pārējās komandas, kāpēc zināja, ka Kaspars Daugaviņš vēl atgriezīsies izlasē, un daudzām citām tēmām lasiet aprīļa “Sporta Avīzē”.